• sports

    Θεσσαλονίκη: Κόντρα ΠΑΕ ΠΑΟΚ – Αστυνομικών για τα επεισόδια έξω από την Τούμπα

    • NewsRoom


    Ανακοίνωση κατά της Αστυνομίας εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο της Τούμπας, πριν τον αγώνα της ομάδας με τη Σάμροκ Ρόβερς, όταν μεγάλη ομάδα οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης επιχείρησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς.

    Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ υποστήριξε πως δέχθηκε «δεκάδες καταγγελίες για τη συμπεριφορά Αστυνομικών» και πως έστειλε τα στοιχεία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    «Έχουμε δεχτεί πολλά μηνύματα, βίντεο και καταγγελίες για περιστατικά απαράδεκτης συμπεριφοράς αστυνομικών κατά την εκτέλεση των μέτρων τάξης στον χθεσινό αγώνα. Όλα έχουν προωθηθεί στην ηγεσία της, μαζί με τις προειδοποιήσεις μας πως αν άμεσα δεν δοθεί εντολή για θεσμική συμπεριφορά όλων ανεξαιρέτως των αστυνομικών στα γήπεδα, ο νέος νόμος αντί για λύση θα γίνει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην διαφύλαξη της τάξης.

    Οι ΠΑΕ προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούν τα νέα δεδομένα και δεν θα δεχτούμε την πρόκληση των φιλάθλων μας από απαίδευτους στη χρήση εξουσίας ανθρώπων. Τα γήπεδα δεν είναι πεδίο εκτόνωσης όσων -λίγων ευτυχώς- Αστυνομικών ονειρεύονται να γίνουν σερίφηδες. Και παράλληλα οι ίδιοι οι συνάδελφοί τους που κάνουν άριστα τη δουλειά τους θα πρέπει να τους απομονώσουν», τονίζουν χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων οι Θεσσαλονικείς.

    Η απάντηση ήρθε σε σκληρό ύφος από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

    «Επιστρέφοντας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ των αμέτρητων απόστρατων αξιωματικών (πως αισθάνονται άραγε για την εν λόγω ανακοίνωση;), τους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε εναντίον συναδέλφων μας σε ανακοίνωση της, δεν θα μπούμε σε καμία περαιτέρω αντιπαράθεση.

    =Το μόνο που θα της ζητήσουμε, εφόσον για πολλοστή φορά φταίνε οι αστυνομικοί και όχι οι «τζαμπατζήδες», είναι από το επόμενο παιχνίδι να αιτηθεί την μη ύπαρξη αστυνομικών δυνάμεων στο γήπεδο της Τούμπας.

    Έτσι όλα θα λυθούν… Ή μήπως όχι; Η υποκρισία έχει και τα όρια της! Περαστικά στους τραυματίες συναδέλφους μας…».

    Διαβάστε επίσης

    Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω απο το γήπεδο της Τούμπας πριν τον αγώνα του ΠΑΟΚ – Προσαγωγές από τα ΜΑΤ

    Κικίλιας: Δύο φωτιές στην Αττική ελέγχθηκαν μέσα σε 20 λεπτά

    Τραγωδία στην Άνδρο: Νεκρός 22χρονος όταν η «γουρούνα» που επέβαινε μαζί με τον πατέρα του έπεσε σε γκρεμό



    ΣΧΟΛΙΑ