• Πολιτική

    Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο» απαντούν στον Κασσελάκη οι «87»

    • NewsRoom
    H Όλγα Γεροβασίλη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης κατεβαίνουν από το βήμα

    H Όλγα Γεροβασίλη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης κατεβαίνουν από το βήμα (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)


    Συνεχίζεται ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της «τσιπρικής» ομάδας των «87».

    Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στο TikTok επιτέθηκε εκ νέου στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, καταγγέλλοντάς τους για «οργανωμένο σχέδιο» για την απαξίωση του κόμματος και κατά συνέπεια και του ίδιου. Η νέα του ανάρτηση έρχεται μια μέρα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους, μετά την απόφαση 8 μελών της ομάδας των «87», που συμμετείχαν στη Πολιτική Γραμματεία, να αποχωρήσουν από αυτή κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

    Υπενθυμίζεται πως τα 8 μέλη, αποχώρησαν από τη θυελλώδη συνεδρίαση,  καθώς η πλευρά του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσίασε τελικά τις προτάσεις του για το μέλλον των κομματικών ΜΜΕ (θέμα για το οποίο υποτίθεται πως συνεδρίασε το όργανο), αλλά αντίθετα ζητήθηκε, εκτός διάταξης, να υπάρχει ψήφισμα για την ανάγκη απόσυρσης των υποψήφιων βουλευτών που προηγούνται του κ. Κασσελάκη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας στις προηγούμενες εκλογές, ώστε να μπει στη Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος. Τα 8 μέλη στη συνέχεια εξέδωσαν ανακοίνωση που κατηγόρησαν τον κ. Κασσελάκη πως εξευτελίζει το κόμμα.

    Απαντώντας στη σημερινή ανάρτηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ομάδα των «87» δηλώνει πως «δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο» που έχει επιλέξει.

    «Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εξευτελίζει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος τρέφεται με το να κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς».

    «Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο, στην απόκρυψη οικονομικών στοιχείων και στον λαϊκισμό. Μπορεί να συνεχίσει να μαλώνει μόνος του. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος», καταλήγει ο κ. Θεοχαρόπουλος.

    Εξάλλου, απαντώντας στη χθεσινοβραδινή ανάρτηση του κ. Κασσελάκη, η ομάδα των «87» είχαν αναφέρει πως  «τις προσβολές του Στέφανου Κασσελάκη τις αφήνουμε στην κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, του συνόλου του προοδευτικού κόσμου της χώρας και του ελληνικού λαού. ‘Αλλωστε αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται, μιας και για μια ακόμη φορά έθεσε μόνος του θέμα ηγεσίας, μέσω βραδινών (χθεσινών) αναρτήσεων, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, στην συνεδρίαση της ΠΓ που ειπώθηκαν τα πάντα, δήλωνε ότι δεν σηκώνει το γάντι. Η εσωστρέφεια που προκαλείται συνεχώς και η ανεπάρκεια, έχουν δείξει ήδη τα αποτελέσματα τους.

    Από εκεί και πέρα, είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι υπό την πίεση της δικής μας στάσης σήμερα, όσο κι αν ενόχλησε τον Στέφανο Κασσελάκη, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος ενημερώθηκαν μόλις σήμερα ότι αύριο επιτέλους θα πληρωθούν».

    Υπενθυμίζεται πως τα 8 μέλη της ομάδας των 87 που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Πέμπτης ήταν Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Ζωή Καρκούλια και Ελένη Συμεωνίδου.

    Διαβάστε επίσης

    Κασσελάκης εναντίον «87»: Οργανωμένο σχέδιο για την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

    Λινού: Παρέδωσα όλα τα στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis στον Κασσελάκη, θα προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη

    ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι δάνεισαν χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε Αυγή και Κόκκινο



    ΣΧΟΛΙΑ