• Business

    ΤΑΙΠΕΔ: Εντός ημερών ο διαγωνισμός για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου

    • NewsRoom
    Δημήτρης Πολίτης, CEO του ΤΑΙΠΕΔ

    Δημήτρης Πολίτης, CEO του ΤΑΙΠΕΔ


    Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, όπως γνωστοποιεί, με σημερινή της ανακοίνωση, η «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί».

    Το επιχειρηματικό σχέδιο για την κατασκευή και τη λειτουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου στο πρώην Στρατόπεδο Γκόνου, με επίκεντρο την Εφοδιαστική Αλυσίδα και τα Logistics, «ωριμάζει» η παραπάνω εταιρεία ως τεχνικός σύμβουλος.

    Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται -μεταξύ άλλων- ότι το Επιχειρηματικό Πάρκο «θα αποτελέσει ένα πρωτοποριακό έργο, που θα αναδείξει τη χώρα σε πύλη εμπορευματικών μεταφορών διεθνούς εμβέλειας», αφού -όπως επισημαίνεται- αναμένεται να διευρύνει τις πύλες της ελληνικής αγοράς στα Βαλκάνια και να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα ως hub για logistics και διαμεταφορές υπερεθνικού βεληνεκούς, όπως επιβάλλουν οι διεθνείς εξελίξεις, με πολλαπλά οφέλη για το σύνολο της εθνικής οικονομίας.

    Επισημαίνεται ότι ΤΑΙΠΕΔ και ΓΑΙΑΟΣΕ αποφάσισαν, σύμφωνα με τη «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί», ότι η βέλτιστη αξιοποίηση των 672 στρεμμάτων στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου αφορά στην παραχώρησή τους για την ανάπτυξη, αδειοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, εκμετάλλευση και συντήρηση Επιχειρηματικού Πάρκου του Ν.4982/2022.

    Σκοπός της παραχώρησης της προαναφερόμενης έκτασης στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου είναι να αξιοποιηθεί ως ένα σύγχρονο εμπορευματικό κέντρο συνδυασμένων μεταφορών, που θα λειτουργήσει ως υποδοχέας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και λειτουργιών εφοδιαστικής αλυσίδας.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΑΒΑΞ: Συναλλαγές μεταξύ των εταιρειών του Χρήστου Ιωάννου και του Στέλιου Χριστοδούλου

    Tesla: Έως και 8 χιλιάδες δολάρια το μήνα δίνει ο Μασκ σε «εκπαιδευτές» ρομπότ

    Tsakiris Family: Ολοκληρωτική η καταστροφή των εγκαταστάσεων στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, από την πυρκαγιά



    ΣΧΟΛΙΑ