• Κοινωνία

    Βιβλική καταστροφή στην Ινδία: 23 νεκροί και πάνω από 65.000 εκτοπισμένοι από πλημμύρες και κατολισθήσεις

    • NewsRoom
    Πλημμύρες στην Ινδία

    Πλημμύρες στην Ινδία (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Σε 23 ανέρχονται οι νεκροί και σε πάνω από 65.000 οι εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές στο κρατίδιο Τριπούρα, στη βορειοανατολική Ινδία, όπου σήμερα στρατιώτες μετέφεραν ανθρώπους σε ασφαλή μέρη με τη χρήση σωστικών λεμβών.

    Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν προσωπικό του στρατού να χειρίζεται σκάφος διάσωσης ενώ αυτοκίνητα και λεωφορεία έχουν εγκλωβιστεί σε δρόμους στους οποίους το νερό φτάνει μέχρι το γόνατο, και αξιωματούχοι υπηρεσιών διαχείρισης καταστροφών δηλώνουν ότι η αδιάκοπη βροχή για τέσσερις ημέρες προκάλεσε την υπερχείλιση ποταμών.

    “Από σήμερα το πρωί η στάθμη των υδάτων στα περισσότερα ποτάμια έπεσε κάτω από τα κρίσιμα επίπεδα”, δήλωσε ένας από αυτούς, ο Σούμαν Ντεμπ και πρόσθεσε ότι η ένταση της βροχής έχει μειωθεί από χθες, Πέμπτη, το βράδυ.

    “Ωστόσο η στάθμη στον ποταμό Γκόμτι παραμένει πάνω από τα επίπεδα κινδύνου”, συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον κύριο ποταμό του κρατιδίου και παραπόταμο του Γάγγη, ο οποίος ρέει μέσω της περιοχής Κομίλα στο γειτονικό Μπανγκλαντές και εκβάλλει στον Κόλπο της Βεγγάλης.

    Οι εκτοπισμένοι έχουν συγκεντρωθεί σε 450 καταυλισμούς, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ενώ οι πληγέντες υπολογίζονται συνολικά σε περίπου 1,7 εκατομμύριο. Επίσης εκτιμάται ότι έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές, σοδειές και κοπάδια ζώων εκτροφής.

    Οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν από κατολισθήσεις, αν και υπάρχουν και κάποιοι που οφείλονται στην κατάρρευση τοίχων και σε πνιγμό, δήλωσε άλλος αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς δεν είχε λάβει άδεια να κάνει δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης.

    Ο Ινδικός Στρατός ανακοίνωσε ότι πάνω από 80 μέλη του προσωπικού του μετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, διευκρινίζοντας ότι αυτά διέσωσαν 334 ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί σε πλημμυρισμένες περιοχές.

    Στο γειτονικό Μπανγκλαντές, ένα φράγμα κατέρρευσε υπό την πίεση των ορμητικών νερών του Γκόμτι αργά χθες βράδυ, και πλημμύρισαν τουλάχιστον 15 χωριά, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες να εκτοπιστούν, σύμφωνα με αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες.

    Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στο Μπανγκλαντές ανέρχεται σε 13, ενώ οι εγκλωβισμένοι ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια, σύμφωνα με το υπουργείο διαχείρισης καταστροφών της χώρας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Nαυάγιο Bayesian: Εντοπίστηκε και η τελευταία σορός, της 18χρονης Χάνα Λιντς – Ξεκινά έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

    Ναυάγιο στη Σικελία: Γιατί το «αβύθιστο» σούπερ γιοτ του Μάικ Λιντς βούλιαξε μέσα σε λίγα λεπτά!

    Μυστήριο με το ναυάγιο του Bayesian: Οι δεσμοί του Mike Lynch με τις μυστικές υπηρεσίες και η «τραγική σύμπτωση» δύο θανάτων



    ΣΧΟΛΙΑ