• Πολιτική

    Πολάκης σε Κασσελάκη: Η σημερινή μας ηγεσία δεν εξασφαλίζει την ελπίδα, χρειάζονται μεγάλες αλλαγές, θα κάνω ό,τι μπορώ γι’ αυτό

    • NewsRoom
    Ο Παύλος Πολάκης με τον Στέφανο Κασσελάκη

    Ο Παύλος Πολάκης με τον Στέφανο Κασσελάκη


    Θέμα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ξεκάθαρα ο Παύλος Πολάκης κατά τη θυελλώδη  συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, προαναγγέλλοντας μάλιστα κινήσεις για την αλλαγή της, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει και ο ίδιος την θέση του Στέφανου Κασσελάκη.

    Στο ηχητικό που ήρθε στη δημοσιότητα από την τοποθέτηση του βουλευτή Χανίων, ο Παύλος Πολάκης ακούγεται ξεκάθαρα να αμφισβητεί την ικανότητα του Στέφανου Κασσελάκη να παράγει πολιτική γραμμή και να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ δηλώνει πως είναι αναγκαίες «μεγάλες αλλαγές» για τις οποίες είναι πρόθυμος να κάνει «ό,τι μπορεί γι΄αυτές».

    Ειδικότερα, στο απόσπασμα που δημοσιεύθηκε ακούγεται ο Παύλος Πολάκης να λέει:

    «Είπα ότι με την κατάσταση που έχουμε αυτή τη στιγμή στο κόμμα μας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής. Δυστυχώς παράγουμε πολύ περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή. Είπα ότι πρέπει να περάσουμε από την ηθικολογία της συμπεριφοράς και τη θεωρητικολογία της απογειωμένης ιδεολογικοποίησης επί παντώς επιστητού και επί οποιουδήποτε δικαιώματος, πρέπει να περάσουμε σε μια σαφή, ξεκάθαρη και συγκεκριμένη πολιτική γραμμή, για να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

    Με ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με τη διαπλοκή που να φέρνει ελπίδα στη νέα γενιά.

    Δυστυχώς, η σημερινή μας ηγεσία, απ’ ό,τι βλέπω, δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Γι’ αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα. Και όσο τουλάχιστον με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για αυτό.»

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση Κασσελάκη στην πρόκληση Πολάκη ήταν η εξής: «Δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει ας κάνει μομφή στην Κεντρική Επιτροπή».

    Για τα Μέσα Ενημέρωσης του κόμματος, όπως είπε, «πέρα από την αναγκαία κατάστασης εξυγίανσης, πρέπει να συνδυαστεί η όποια πρόταση με την αλλαγή του περιεχομένου τους, τόσο σε επίπεδο πολιτικής γραμμής όσο και σε επίπεδο παραγωγής ενός τηλεοπτικού προγράμματος το οποίο θα προβάλλεται από μία σειρά περιφερειακών σταθμών, το οποίο θα μπορεί να φέρει και διαφημιστικά έσοδα για τη βιωσιμότητα των μέσων».

    Αναφερόμενος στην υπόθεση της Αθηνάς Λινού, υπογράμμισε πως «για οποιοδήποτε βουλευτή της ΝΔ, είχαμε αποκαλύψει τέτοια πράγματα, όπως αποκαλύψαμε για τη Λινού θα ζητούσαμε τη διαγραφή του. Και από την ΚΟ της ΝΔ και από μέλος του κόμματος».

    Απαντώντας στην Όλγα Γεροβασίλη, είπε πως χρησιμοποίησε τα Social Media προκειμένου να μπορέσει να αντισταθεί σε μία επιχείρηση δικής του δολοφονίας που μέσα από ένα ψεύτικο και υποκριτικό κλάμα της Λινού, «που έγινε μία ώρα μετά που είχα μιλήσει, και ταυτόχρονα εγώ διαγραφόμουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

    «Φυσικά και αντιστάθηκα μέσα από τα Social media. Γι’ αυτό ήρθαν και δεύτερες σκέψεις σε όλους, όπως η Όλγα Γεροβασίλη που έλεγε ότι καλή η διαγραφή του Πολάκη αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί, όχι να μείνει μισή. Αυτή είναι μία δήλωση εσωστρέφειας και εμφυλίου και ανθρωποφαγίας», είπε ο Π. Πολάκης.

    Διαβάστε επίσης

    Μια «κακιά μέρα» για τον Στέφανο Κασσελάκη – Από τα «πυρά» Κραουνάκη στην ευθεία αμφισβήτηση από Πολάκη

    Τρεις παραβιάσεις του FIR Αθηνών από τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και ένα ελικόπτερο

    Πούτιν: «Η Ουκρανία προσπάθησε να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ»



    ΣΧΟΛΙΑ