• Διεθνής πολιτική

    Πούτιν: «Η Ουκρανία προσπάθησε να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ»

    • NewsRoom
    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη Tύπου στο Μινσκ

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν


    Η Ουκρανία προσπάθησε να πλήξει τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ κατά τη διάρκεια της νύχτας, υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν την Πέμπτη, σε συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους για την κατάσταση στις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας.

    Μάλιστα όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ρωσίας, ενημέρωσε τον αρμόδιο οργανισμό για την πυρηνική ασφάλεια του ΟΗΕ για την κατάσταση.

    «O εχθρός προσπάθησε να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό κατά τη διάρκεια της νύχτας», είπε ο Πούτιν. «Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας έχει ενημερωθεί, υποσχέθηκαν να έρθουν μόνοι τους και να στείλουν εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν την κατάσταση».

    Ο Πούτιν δεν παρουσίασε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό, ούτε παρουσίασε τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του. Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από την Ουκρανία.

    Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές την επίθεση.

    Ο ασκών χρέη κυβερνήτη της περιοχής Κουρσκ, Αλεξέι Σμιρνόφ, είπε στον Πούτιν κατά την συνάντηση που είχε με ανώτερους αξιωματούχους ότι η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ είναι σταθερή.

    «Σας κάλεσα προκειμένου να συζητήσουμε την κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας» είπε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης.

    Πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ, Ρωσία
    Πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ, Ρωσία

    Ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντενίς Μαντούροφ είπε ότι η Ρωσία αξιολογεί τις ζημιές στον αγροτικό τομέα και στη βιομηχανία στις παραμεθόριες περιοχές.

    Ο ασκών χρέη κυβερνήτη του Κουρσκ Αλεξέι Σμιρνόφ, είπε ότι 133.190 κάτοικοι έχουν φύγει ή εγκαταλείψει την περιοχή. Ο Πούτιν ρώτησε τον Σμιρνόφ εάν η συνεργασία με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και τις στρατιωτικές υπηρεσίες λειτουργεί. Ο Σμιρνόφ απάντησε, ναι.

    Ο κυβερνήτης του Μπριάνσκ Αλεξάντερ Μπογκομάζ είπε στον Πούτιν ότι οι συνοριακές δυνάμεις απέτρεψαν προσπάθεια μιας ουκρανικής μονάδας δολιοφθορέων και αναγνώρισης να εισέλθει στην περιοχή.

    Διαβάστε επίσης

    Ρωσία: Πυρκαγιά ξέσπασε σε ρωσικό λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση

    Τουρκία: Παρακολουθούμε τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην Κύπρο

    Σμιντ (Fed): Τα στοιχεία για ανεργία και πληθωρισμό θα δείξουν τον δρόμο για το μέλλον των επιτοκίων



    ΣΧΟΛΙΑ