• Πολιτική

    Μια «κακιά μέρα» για τον Στέφανο Κασσελάκη – Από τα «πυρά» Κραουνάκη στην ευθεία αμφισβήτηση από Πολάκη

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    Ο Τζοκερ, ο θρυλικός κακός του Μπάτμαν, έλεγε στο The Killing Joke του Άλαν Μουρ πως το μόνο που χρειάζεται για να γίνει κάποιος σαν αυτόν είναι «μια κακή μέρα».

    Απορίας άξιο είναι το τι θα σχολίαζε αν έβλεπε το κακό διήμερο που περνάει ο Στέφανος Κασσελάκης. Από τις «μικρές βροχές» που ξέσπασαν πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και τη «μεγάλη καταιγίδα» που ολοκλήρωσε το άσχημο κλίμα κατά τη διάρκειά της.

    Όλα ξεκίνησαν χθες στα προεόρτια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με μια ανάρτηση «καταπέλτης» του Σταμάτη Κραουνάκη κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Ο γνωστός συνθέτης και υποστηρικτής του κόμματος χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «Νευρικό ρομπότ», δημοσιεύοντας παράλληλα και μια φωτογραφία του με τον Παύλο Πολάκη, με τους δύο τους να συζητάνε στο καμαρίνι του.

    Όπως εξηγεί, τον πλησίασαν άνθρωποι και τον ρώτησαν γιατί «την λέω στον Στέφανο που αυτός μαζί μου ήτανε κύριος». Και  συνεχίζει: «Θεωρώ ότι ήμουν από τους πρώτους που συνάντησε το αγόρι αυτό. Επίσης θυμήθηκα που με τίμησε τόσες φορές στο Ηρώδειο. Τον πρώτο καιρό είχαμε μια συνομιλία. Όχι πολλά. Έδειξε να ακούει πολλούς», προσθέτοντας πως «με τον Αλέξη καταφέραμε στα χρόνια μεταξύ μας να έχουμε μία ανταλλαγή ειλικρίνειας» και καταλήγοντας στο ότι «ο τρόπος που πετάχτηκε έξω ο Πολάκης που τον στήριξε δε μ’ άρεσε καθόλου. Εμένα οι φίλοι μου από το ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ συγκεκριμένοι. Και αυτοί παρέμειναν φίλοι μου. Ο Πολάκης, η Ρένα, ο Σπίρτζης και η Δήμητρα, η Σία, η Δώρα, άνθρωποι με τους οποίους έχω μοιραστεί πολλά».

    Ολόκληρη η ανάρτηση του Σταμάτη Κραουνάκη:

    «#μικρο_μοναστηρακι_μου

    ελα Ξύπνα πες καλημέρα στα άλλα μικρά μοναστηράκια που κι αυτά ξυπνάνε νωρίς. Γέμισε η ψυχή γεμισαν οι τοιχοι τα δάπεδα Ευλογημένες ευχές λόγια υπέροχα ευχαριστήρια της καρδιάς από την εκλεκτή μας νύχτα στην αρχαία Κόρινθο. Μάλλον δύσκολα θα περάσουμε στο επόμενο. Το επόμενο τώρα ….Είναι στην Θεσσαλονίκη στο δάσος στις 4 Σεπτεμβρίου όπου και να πούμε την αλήθεια λαχταράω πολύ.

    Εκτινάχτηκε ο λαϊκός θυμός! Ακούστηκαν πολλά για τον πρωθυπουργό εκεί στην Πεντέλη. Πάρα πολλά. Πιο παλιά έχουν ακουστεί χειρότερα. Τελικά όσοι φουσκωτοι και να παρατρέχουν άμα ο λαός σηκώσει τη φωνή ω εσύ αμήχανη σαμιαμίδα κουτσοταχτοποιηστρα Μάλλον έχεις αρχίσει και ακούς τη φωνή για την έξοδο.

    Τώρα στα δικά μας τώρα.

    Με πλησίασαν άνθρωποι εκεί στην αρχαία Κόρινθο ,καλοί άνθρωποι να μου πουν ότι έχουμε κοινούς φίλους εννοούσαν τον Αλέξη. Μου γράφουν Άλλοι άνθρωποι εδώ στο messenger βρήκα κάτι κρυμμένα στα σπαμ. Παραπονάκια γιατί τη λέω στο Στεφανο που αυτός μαζί μου ήτανε κύριος.

    Θεωρώ ότι ήμουν από τους πρώτους που συνάντησε το αγόρι αυτό Ιούλιο Ξαφνικά Πέρσι το καλοκαίρι.

    Επίσης θυμήθηκα που με τίμησε τόσες φορές στο Ηρώδειο. Γεια σου Στέφανε γεια σου Ταύλερ.

    Τον πρώτο καιρό είχαμε μια συνομιλία. Όχι πολλά. Έδειξε να ακούει πολλούς.

    Δεν είχα δουλειά.

    Επίσης Πέρα απ’την ψυχή που δίνει ο καθένας μας στηρίζοντας μια πίστη,Εγώ προσωπικά απέφυγα σ’ όλη μου τη ζωή ακόμα και τα χρόνια που ήμουνα φανατικός ψηφοφόρος του ΚΚΕ, απέφυγα να ενταχτώ σε κάποιο κόμμα Να γίνω μέλος.

    Είχα πάντα συνείδηση ότι η τέχνη μου είναι το δικό μου το κόμμα.

    Με τον Αλέξη καταφέραμε στα χρόνια μεταξύ μας να έχουμε μία ανταλλαγή ειλικρίνειας.

    Θυμήθηκα επίσης την χυδαιότητα του Τριανταφυλλόπουλου να κάνω εγώ την παρένθετη μητέρα με την φωτογραφία μας από το Ηρώδειο και θυμάμαι και την αντίδραση μου και πως μαζεύτηκε κακήν κακώς αυτό το ελεεινό πράγμα.

    Εδώ πρέπει να σου πω κάτι!

    Στην ψυχή μου μέσα πρωταγωνίστρια είναι η γυναίκα. Εκτιμώ και συμπαραστέκομαι στις οικογένειες που δεν έχουν μάνα φυσική που μεγαλώνουν παιδιά με κόπο και αυτοθυσία.

    Όμως για μένα πρωταγωνίστρια είναι η γυναίκα.

    Επανέρχομαι από τότε μέχρι εδώ Με το Στεφανο δεν είχαμε πολλά.

    Μια ευγενική καλημέρα που και που.

    Δεν πήγα να ψηφίσω. Στήριξα.

    Μέχρι το συνέδριο που με πιάσανε οι ψυλλοι όταν είδα μπροστά μου Ένα νευρικό ρομπότ. Μέχρι ενα σημείο μίλαγα. Μετά σταμάτησα. Κανα δυο φορές που μίλησα προσωπικά δε φάνηκε να εισακουομαι! Σταμάτησα. Μακριά από μένα για πάντα η κριτική για την προσωπική ζωή, τις περιουσίες, τα σπίτια, τη γούρνα πισίνα, Την λίστα γάμου.

    Με το καλό και ότι γουστάρει το αγόρι.Τέλεια.

    Όμως η ψυχή έχει φύγει μακριά.

    Δεν είμαι εκεί.

    Είμαι πάλι Μ’ αυτά τα λίγα παιδιά που την παλεύουν για να ζήσουν. Καμαρώνω την φίλη μου την Έλενα για τον προσωπικο της αγώνα μέσα και έξω από την Βουλή για τα θέματα που καίνε.
    Ελενα Οικογενεια για παντα!

    Ο τρόπος που Πετάχτηκε έξω ο Πολακης που τον στήριξε δε μ’ άρεσε καθόλου. Εμένα οι φίλοι μου από το ΣυΡιζΑ είναι πολύ συγκεκριμένοι. και αυτοι παρέμειναν φίλοι μου. Ο Πολακης η Ρενα Ο Σπίρτζης και η Δήμητρα η Σία η Δωρα,άνθρωποι με τους οποίους έχω μοιραστεί πολλά.

    Αυτά τα ολίγα για σήμερα σε σχέση με το θέμα επίσης κάτι ακόμα να γελάσουμε. Πέρσι στο Ηρώδειο που πήγα να τον συστήσω στην Ευαγγελάτου πίσω Στα παρασκήνια η Κατερίνα όπου φύγει φύγει. Φέτος στην Επίδαυρο του έστρωσε κόκκινο χαλί. Αυτή είναι η ζωή.

    Αυτά είναι τα ζύγια.

    Που μου λεγε συχνα ο Νικος Ο Παππας

    Εσύ δεν ξέρεις από πολιτική. Μη σώσω και μάθω.

    Εδώ στο δικό μας μικρό χωριό βάζουμε πάλι κατσαρόλα για τα παιδιά και το μεροκάματο! Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει μακάρι το καλύτερο προς το παρόν ένα βήμα πίσω και την τέχνη μας. Την δικιά μας υπέροχη τέχνη που δε μας προδωσε ποτέ!

    Νομίζω τα υπόλοιπα είναι θέμα χρόνου. Σας φιλώ γλυκά την καλημέρα μου.

    ΥΓ
    21 Αυγούστου έχουμε ακόμα καλοκαίρι. Κρατάμε γερά εδώ ο ένας με τον άλλον.

    υγ2
    Πλεύρη I σιχτίρι.

    υγ3
    Η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλοτε σαν φάρσα και άλλοτε σαν τραγωδία!

    νταριο Φο!

    Τραγούδι ένα αριστούργημα του Κώστα Κλάβα με την Τζένη την παντοτινή.

    φωτο η δεουσα»

     

    Οι πρώτες βολές από τον Πολάκη

    Είχε προηγηθεί, μια μέρα νωρίτερα, η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να ξεκινήσει το κόμμα έρευνα για την καταγγελία του Παύλου Πολάκη κατά της Αθηνάς Λινού και του ινστιτούτου Prolepsis, με τις πηγές του κόμματος πάντως να αναφέρουν πως δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνει έλεγχος από μια από τις 4 μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες.

    Η απόφαση αυτή, ωστόσο, έφερε την ειρωνεία του Παύλου Πολάκη, ο οποίος απάντησε πως «η δεν ξέρουμε τι μας γίνεται, ή προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο ή στήνουμε παιχνιδάκια.»

    Το νέο επεισόδιο με τους απλήρωτους εργαζόμενους της Αυγής

    Το κακό φεγγάρι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε και το μεσημέρι της Πέμπτης, προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε πάνω στη νέα κινητοποίηση των απλήρωτων εργαζομένων της εφημερίδας «Αυγής», έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου, γύρω στις μια το μεσημέρι.

    Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, άλλωστε, αφορούσε το σχέδιο εξυγίανσης για τα κομματικά μέσα («Αυγή» και «Στο Κόκκινο»), το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει σημαντικό αριθμό απολύσεων.

    Καταφθάνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης πλησίασε τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους και ακολούθησε η εξής στιχομυθία:

    Κασσελάκης: Γεια σας παιδιά, πού είστε, πώς πάει;

    Εργαζόμενοι: Eμείς εδώ είμαστε, εσείς πού είστε;

    Ακολούθως, ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στην ΕΣΗΕΑ ζήτησε από τον κ. Κασσελάκη να υπάρξει «μια βιώσιμη και τίμια λύση για την Αυγή», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά «ελάτε πάνω, όχι εδώ. Πείτε μου ποιοι θέλετε να έρθετε».

    Εν συνεχεία, ο κ. Κασσελάκης, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που ήταν στο σημείο αναρωτήθηκε πόσοι άραγε θα παρουσιάσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας να δοθεί η δημοσιότητα που αναλογεί στο ζήτημα.

    Από την θέση τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένοι στην «Αυγή» και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», που παραμένουν απλήρωτοι για τον Ιούλιο και δεν έχουν λάβει επίδομα αδείας εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον των κομματικών μέσω του ΣΥΡΙΖΑ.

    Λίγη ώρα μετά το τετ α τετ που είχαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου -όπου συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για την επόμενη ημέρα των κομματικών μέσων- ο Χρήστος Τζίφας, εκπρόσωπος των εργαζομένων της «Αυγής» στην ΕΣΗΕΑ δήλωσε ότι «τα χειρότερα σενάρια για εμάς έχουν επιβεβαιωθεί. Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της “Αυγής” δεν λύνει κανένα πρόβλημα και δεν συνοδεύτηκε τότε από κανένα βιώσιμο σχέδιο για την επόμενη μέρα».

    Σύμφωνα με τον Χρήστο Τζίφα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε πολυ δεινή οικονομική κατάσταση: «Είμαστε στα τέλη Αυγούστου, στην απόλυτη οικονομική ασφυξία, απλήρωτοι. Δεν έχουμε πληρωθεί τον Ιούλιο, δεν μας έχει δοθεί καν το επίδομα αδείας, ζούμε τον απόλυτο εργασιακό, οικονομικό εξευτελισμό. Ο εργοδότης μας έχει όνομα. Είμαστε κανονικοί εργαζόμενοι και είναι κανονικός εργοδότης. Έστω και αργά πρέπει να το καταλάβει. Είναι όντως μια κρίσιμη μέρα σήμερα, που δεν χωρά παρατάσεις, παίζει στις καθυστερήσεις. Σήμερα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που έχει ως εργοδότης απέναντί μας. Και για την “Αυγή” και για το “Κόκκινο”. Η “Αυγή” και το “Κόκκινο” είναι ο καθρέπτης του εργοδότη μας στην κοινωνία. Αν συμπεριφέρεται έτσι σε μας, αναρωτιέμαι πώς θα υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα άλλου εργαζομένου».

    Στον ίδιο τόνο και ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης, εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» στην ΕΣΗΕΑ αναφέρει: «Δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση, εδώ και περισσότερο από ένα μήνα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η διοίκηση του σταθμού αρνείται να ανταποκριθεί στο αίτημά μας για ενημέρωση. Έχουμε γνώση των διαρροών σχετικά με ένα σχέδιο διάσωσης το οποίο θα χαρακτήριζα ανησυχητικό αλλά δεν είναι κάτι επίσημο. Αυτό που περιμένουμε σήμερα από την Πολιτική Γραμματεία είναι μια λύση σε ένα πρόβλημα που έχει αφήσει απλήρωτους πάνω από 150 εργαζόμενους σχεδόν όλο το καλοκαίρι»

    Οι εργαζόμενοι, όπως είπε, δεν συζητούν για απολύσεις και μειώσεις, αλλά «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για άλλους τρόπους μείωσης του κόστους εφόσον ο βασικός μέτοχος θέλει να μειώσει το κόστος».

    Χάος στην Πολιτική Γραμματεία

    Η άσχημη ημέρα ολοκληρώθηκε για τον Στέφανο Κασσελάκη εντός των γραφείων της Κουμουνδούρου, κατά τη διάρκεια της εκρηκτικής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, με δύο σημαντικές εξελίξεις.

    Αρχικά, ο Παύλος Πολάκης, παρεμβαίνοντας για το ζήτημα της Αθηνάς Λινού, έθεσε ξεκάθαρα θέμα ηγεσίας στο κόμμα.

    «Η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης στην τοποθέτησή του.
    «Με την κατάσταση αυτή τη στιγμή στο κόμμα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής. Παράγουμε πολλή περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή». «Δυστυχώς η σημερινή μας ηγεσία από ό,τι βλέπω κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Γι΄αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα και όσο τουλάχιστον με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για αυτό»

     

    Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στον βουλευτή: «Δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει ας κάνει μομφή στην Κεντρική Επιτροπή».

    Ωστόσο, η καταιγίδα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταμάτησε εκεί. Λίγη ώρα αργότερα η ομάδα των «87» (8 στελέχη της συμμετείχαν στην Πολιτική Γραμματεία) εξέφρασε την διαφωνία της σε όλα όσα θέτει ως προτάσεις ο Στέφανος Κασσελάκης και αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Μάλιστα, σε κείμενο που δημοσίευσαν αναφέρουν πως «δεν νομιμοποιούμε διαδικασίες, συμπεριφορές και αποφάσεις, που ευτελίζουν και εμάς ως πρόσωπα και το Κόμμα μας».

    Εν κατακλείδι, ενώ η «κακιά ημέρα» του Τζοκερ τον έκανε υπερ-κακό, οι κακές ημέρες του Στέφανου Κασσελάκη κινδυνεύουν να κάνουν το ΣΥΡΙΖΑ πολυ μικρό κόμμα, καθώς ο κίνδυνος διάσπασης ενισχύεται.

    Διαβάστε επίσης:

    Σκληρή επίθεση Μωραΐτη σε Τσίπρα και Πολάκη: Τόσο λίγοι, τόσο μοιραίοι

    Ελλάδα 2.0: Εντάχθηκε το έργο «Αποκατάσταση προβλήτα Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων του λιμένα Λακκίου Λέρου», προϋπολογισμού 800.000 ευρώ

    Χρηματιστήριο: Με Ελλάκτωρ και Viohalco επέστρεψε πάνω από τις 1.435 μονάδες – Ανάκαμψη για Jumbo, ισχυρά κέρδη για Motor Oil



    ΣΧΟΛΙΑ