• Ναυτιλία

    Ελλάδα 2.0: Εντάχθηκε το έργο «Αποκατάσταση προβλήτα Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων του λιμένα Λακκίου Λέρου», προϋπολογισμού 800.000 ευρώ

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης

    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης


    Στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», συμπεριλήφθηκε το έργο της αποκατάστασης του λιμένα Λακκίου στη Λέρο όπου σε αυτόν προσεγγίζουν επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία της γραμμής Πειραιάς – Ρόδος.

    Με την εκτέλεση του έργου, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, αναμένεται να αποκατασταθούν τα προβλήματα των υποσκαφών του λιμένα που παρατηρήθηκαν και να αποφευχθεί ο κίνδυνος σε πεζούς και οχήματα που κινούνται επί της ανωδομής καθώς και για τα σκάφη που προσεγγίζουν το λιμάνι.

    Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

    Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βάσει στρατηγικού σχεδιασμού έχει προγραμματίσει και υλοποιεί κρίσιμες παρεμβάσεις σε λιμένες, αξιοποιώντας ενωσιακούς πόρους από τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά και του ΕΣΠΑ 2021-2027. Ειδικότερα για το Λακκί της Λέρου έχει προβλεφθεί και το έργο επέκτασης του κεντρικού προβλήτα του λιμένα προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Μεταφορές 2021-2027».

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Με Ελλάκτωρ και Viohalco επέστρεψε πάνω από τις 1.435 μονάδες – Ανάκαμψη για Jumbo, ισχυρά κέρδη για Motor Oil

    Ναυάγιο στη Σικελία: Σούπερ γιοτ όπως αυτό του Μάικ Λιντς είναι «αβύθιστα», λέει ο κατασκευαστής

    ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν από την Πολιτική Γραμματεία οι «87» – «Δεν νομιμοποιούμε αποφάσεις που ευτελίζουν το κόμμα»



    ΣΧΟΛΙΑ