• ΥΓΕΙΑ

    Θεσσαλονίκη: Η ΕΝΙΘ καταδικάζει τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά βίας σε βάρος υγειονομικών

    • NewsRoom


    Το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) καταδικάζει τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά βίας σε όλη τη χώρα σε βάρος υγειονομικών την ώρα της δουλειάς τους, με πρόσφατο παράδειγμα το βίαιο περιστατικό στην Ορθοπαιδική Kλινική του Ιπποκράτειου εις βάρος του διευθυντή της Κλινικής από συνοδό ασθενούς.

    Παράλληλα, καλεί τη διοίκηση του Ιπποκρατείου να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες σχετικά με το καταγγελλόμενο περιστατικό.

    Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΕΝΙΘ σημειώνει ότι το ΕΣΥ έχει περιέλθει «σε τραγική κατάσταση» με ευθύνη των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Αναφέρει ότι οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, τα εξαντλητικά ωράρια και «η εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών, οι πολύωρες αναμονές και η αγανάκτηση των ασθενών συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, που πυροδοτεί ακραίες καταστάσεις και τέτοιου είδους περιστατικά βίας στα νοσοκομεία όλης της χώρας».

    Η ΕΝΙΘ υπογραμμίζει -μεταξύ άλλων- ότι η αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα, όσον αφορά στη «διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας νοσηλευτικών ιδρυμάτων», κάθε άλλο παρά προστάτευσε τους υγειονομικούς – θύματα επιθέσεων και ζητά από την κυβέρνηση «να πάρει επιτέλους μέτρα πρόληψης και ουσιαστικής προστασίας από τέτοια φαινόμενα», να προβεί σε προσλήψεις προσωπικού φύλαξης σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, και να εξασφαλίσει τις αναγκαίες συνθήκες για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Chanel: Απέκτησε μερίδιο στην καινοτόμο ελβετική ωρολογοποιία MB&F

    Ουκρανία: Το Κίεβο πραγματοποίησε επίθεση με drone σε ρωσική αεροπορική βάση στην περιφέρεια του Βόλγκογκραντ

    Εθελοντής διασώστης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έσωσε γυναίκα από πνιγμό



    ΣΧΟΛΙΑ