• ΑΓΟΡΕΣ

    Eurobank Equities για Coca Cola HBC: Ισχυρή εκτέλεση του guidance αλλά στροφή σε Hold από Buy

    Ζόραν Μπογκντάνοβιτς, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC

    Ζόραν Μπογκντάνοβιτς, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC


    Η Eurobank Equities και η αναλύτρια Ναταλία Σβύρου- Σβυριάδη βλέπουν στιβαρή εκτέλεση του guidance για την Coca Cola HBC (CCH) με οργανική αύξηση EBIT από 7% έως 12% το 2024, αλλά μειώνουν τη σύσταση σε Hold (διακράτηση) από Buy (αγορά) με την τιμή στόχο να διατηρείται στα 33,50 ευρώ.

    «Η CCH αύξησε τις προβλέψεις της για το 2024 σε +7% με 12% οργανική αύξηση του EBIT (από +3-9% προηγουμένως), υποδεικνύοντας σε adj. EBIT μεταξύ €1.116 εκατ. και €1.192 εκατ.

    Τα βασικά στοιχεία που άλλαξαν ήταν κυρίως: 1) 8% με 12% οργανική αύξηση της ανώτατης γραμμής (έναντι 6% με 7% προηγουμένως) και 2) όφελος 10 με 12 εκατ. ευρώ από την εξαγορά της Finlandia.

    Η ισχυρή εκτέλεση έχει ήδη ενσωματωθεί στους αριθμούς, ανεβάζοντας τον πήχη για περαιτέρω θετικές εκπλήξεις σε λειτουργικό επίπεδο, κατά την άποψή μας. Από πλευράς αποτίμησης, η μετοχή παραμένει 10% κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο της.

    Με αποτίμηση πάνω από 9 φορές τον δείκτη EV/EBITDA και σε έκπτωση 10% περίπου έναντι των εταιρειών ποτών της ΕΕ, ουσιαστικά η CCH ενσωματώνει ένα αυξημένο ασφάλιστρο κινδύνου λόγω της έκθεσής της στις αναδυόμενες αγορές. Μετά από πολύ μικρές αλλαγές στις εκτιμήσεις μας, διατηρούμε την τιμή στόχο στα €33,5 ανά μετοχή.

    Μετά από το ράλι 24% φέτος, βλέπουμε ένα ισορροπημένο προφίλ κινδύνου/απόδοσης για τη μετοχή εν μέσω των συνεχιζόμενων καταναλωτικών προκλήσεων. Ως εκ τούτου, μειώνουμε την αξιολόγησή μας σε Hold», εξηγεί η αναλύτρια της Eurobank Equities.

    «Στο πλαίσιο της μακροοικονομικής αβεβαιότητας που επιβαρύνει τις καταναλωτικές δαπάνες και αβεβαιότητας γύρω από την τιμολόγηση για τα βασικά προϊόντα της ΕΕ, αυξάνουμε ελαφρώς το EBIT της φετινής χρονιάς, ενώ αφήνουμε τα 2025-2026 ελάχιστα αλλαγμένα.

    Για το 2024, προβλέπουμε οργανική αύξηση των εσόδων κατά +10%, καθοδηγούμενη από +7% αύξηση του μείγματος τιμών και adj. EBIT ύψους €1.150 εκατ. (+6% σε ετήσια βάση, περίπου 10% οργανικά), στα μέσα του εύρους 7% με 12% για το οργανικό EBIT. Το 2025-2026, διατηρούμε την πρόβλεψη για οργανική αύξηση των εσόδων στο 6% με 7% ετησίως και αναμένουμε περίπου 7% με 9% adj. αύξηση του EBIT την ίδια περίοδο.

    Ο υγιής ισολογισμός διατηρείται και μακροπρόθεσμα εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η CCH παραμένει σε καλή θέση να επωφεληθεί από την αναπτυσσόμενη αγορά των μη αλκοολούχων ποτών έτοιμων ποτών και την επέκταση του περιθωρίου κέρδους, καθώς και από τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στις λιγότερο ανεπτυγμένες αγορές, τις ευκαιρίες πριμοδότησης και την αύξηση των μεριδίων.

    Η ικανότητα της CCH να παράγει ταμειακά διαθέσιμα παραμένει ανέπαφη (πάνω από 200 εκατ. ευρώ σε ελεύθερες ταμειακές ροές), παρά τις συνεχιζόμενες επενδύσεις, με τον δείκτη καθαρό χρέος/EBITDA (περίπου μια φορά φέτος) να παραμένει κάτω από το χαμηλό του στόχου της διοίκησης για 1,5-2 φορές, υποδεικνύοντας κεφαλαιακή ευελιξία», καταλήγει η Eurobank Equities.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευρωζώνη: Απρόσμενη ώθηση της οικονομίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

    Χρηματιστήριο: Άλλη μια υποτονική συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο

    Goldman Sachs: Μειώνεται ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ – Οι νεότερες εκτιμήσεις για επιτόκια, πληθωρισμό και ανάπτυξη



    ΣΧΟΛΙΑ