• Business

    Σάρα Τζέσικα Πάρκερ: And Just Like That… τίτλοι τέλους για την εταιρεία με τις εμβληματικές ψηλοτάκουνες γόβες της

    • NewsRoom
    Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

    Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ με γόβες SJP (Πηγή: Facebook)


    Γνωρίσαμε την κάθε πτυχή του χαρακτήρα της μέσα από τη δημοφιλή σειρά “Sex and the City” στον ρόλο της Carrie Bradshaw, μιας ρομαντικής συγγραφέως με μεγάλη λατρεία στα πανάκριβα και φανταχτερά ψηλοτάκουνα υποδήματα. Η συνέχεια ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Έκανε πραγματικότητα τη λεγόμενη… “αυτοκρατορία του στιλέτο”.

    Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ κυκλοφορούσε την ομώνυμη συλλογή παπουτσιών της, SJP by Sarah Jessica Parker, η οποία όμως “βάζει τελεία” αυτό το φθινόπωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που δόθηκε στο WWD και στο Footwear News στις 16 Αυγούστου.

    “Μετά από 10 πολύχρωμα χρόνια, η SJP της Sarah Jessica Parker έλαβε τη δύσκολη απόφαση να κλείσει τις πόρτες της αυτό το φθινόπωρο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    “Η ομάδα της SJP Collection εκφράζει τεράστια ευγνωμοσύνη σε όλους τους πιστούς πελάτες και υποστηρικτές της, καθώς και σε όλους όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί μας”, σημειώνει.

    Η τελευταία βιτρίνα της μάρκας στις ΗΠΑ στην 385 Bleecker St. στη Νέα Υόρκη θα κατεβάσει ρολά στις 25 Αυγούστου.

    Ωστόσο, οι ηλεκτρονικές αγορές στο site της, θα παραμείνουν διαθέσιμες μέχρι μια ημερομηνία που δεν έχει ακόμη καθοριστεί, με υποδήματα made in Italy που φτάνουν και τα 700 ευρώ, ενώ η εταιρεία εξακολουθεί να έχει παρουσία στο Ντουμπάι, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Η σειρά των παπουτσιών της περιλαμβάνει κυρίως ψηλοτάκουνα, μπότες και στιλέτα. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά flat σχέδια.

    Παπούτσια SJP by Sarah Jessica Parker
    Παπούτσια SJP by Sarah Jessica Parker (Πηγή; Facebook)

    Σημειώνεται ότι η Πάρκερ διέθετε στο παρελθόν καταστήματα στο Seaport της Νέας Υόρκης και ένα κατάστημα στη West 54th Street, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, προτού μεταφερθεί στην Bleecker Street.

    Η σταρ του “And Just Like That…” κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το ομώνυμο brand υποδημάτων της τον Φεβρουάριο του 2014, ούσα στο πλευρό του αείμνηστου George Malkemus, ενός επιχειρηματία και προέδρου της ετικέτας υποδημάτων Manolo Blahnik, ο οποίος βοήθησε να γίνουν δημοφιλή τα παπούτσια του.

    Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ με τον George Malkemus
    Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ με τον George Malkemus (Πηγή: sjpbysarahjessicaparker.com)

    Ήταν αυτός που σύστησε τον Manolo στην Πάρκερ, πολύ πριν πρωταγωνιστήσει στο “Sex and the City”.

    Όμως, η απογείωση της μάρκας (και του Malkemus) ήρθε όταν η Πάρκερ ανέφερε σε ένα κοινό εκατομμυρίων τηλεθεατών ότι είχε μια “Θεϊκή εμπειρία” σε ένα κατάστημα Manolo Blahnik.

    Έτσι, γεννήθηκε η συνεργασία της με τον Malkemus, ο οποίος τη βοήθησε να λανσάρει το brand της, καθώς γνώριζε τα πάντα για τα παπούτσια.

    Οι δυό τους συνεργάστηκαν μέχρι τον θάνατό του, το 2021.

    Κατάστημα SJP
    Κατάστημα SJP (Πηγή: Facebook)

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πάρκερ φορά τη δική της μάρκα παπουτσιών στις εμφανίσεις της στα κόκκινα χαλιά, ενώ είναι γνωστό ότι έχει εμφανιστεί πολλές φορές στα καταστήματά της και έχει βοηθήσει τους πελάτες να ψωνίσουν.

    Η βιτρίνα της στην οδό Bleecker Street βρισκόταν κοντά στο διαμέρισμα της Carrie, για να θυμίζει την εποχή που μεσουρανούσε η θρυλική σειρά “Sex and the City”.

    Αυτή τη στιγμή, η Πάρκερ, η οποία εξακολουθεί να κατέχει μια μάρκα κρασιού που ονομάζεται Invivo X, SJP και ένα άρωμα, Lovely – γυρίζει την τρίτη σεζόν του “And Just Like That …¨.

    Διαβάστε επίσης: 

    Τζένιφερ Λόπεζ: Κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Μπεν Άφλεκ

    Δήμητρα Κούστα: Η Άννα Βίσση μέσα από τον φακό της

    Το φιλί Τσιτσιπά-Μπαντόσα μετά την κατάκτηση του Mixed Madness US Open (video)



    ΣΧΟΛΙΑ