• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Έσπασε το ανοδικό σερί του S&P 500 μετά από 8 συνεδριάσεις – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με απώλειες έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να σπάει το σερί των 8 ανοδικών συνεδριάσεων.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 40.834,97 μονάδες με απώλειες -0,15%, ο S&P 500 στις 5.597,12 μονάδες με πτώση -0,20%, ενώ ο Nasdaq  στις 17.816,94 μονάδες με απώλειες -0,33%.

    Παρά τις κινήσεις της Τρίτης, η αστάθεια της αγοράς έχει υποχωρήσει από την αρχή του μήνα, όταν και πραγματοποιήθηκε το παγκόσμιο sell-off με τον δείκτη μεταβλητότητας  CBOE (VIX) να εκτοξεύεται στο υψηλότερο επίπεδο που είχε καταγραφεί. Τα ισχυρά στοιχεία από τις λιανικές πωλήσεις και οι εκθέσεις για τον πληθωρισμό που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα βοήθησαν την αγορά να κατευνάσει την ανησυχία της για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και να ενισχύσει την βεβαιότητά της για τις πρώτες μειώσεις επιτοκίων από τη FED.

    Η αγορά θα προσπαθήσει να βρει περισσότερες ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση στην ομιλία του Τζερόμ Πάουελ στο Jackson Hole την ερχόμενη Παρασκευή. Μέχρι τότε, το ενδιαφέρον θα στραφεί στη δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED, από την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής FOMC τον Ιούλιο, τα οποία αναμένονται το απόγευμα της Τετάρτης.

    Η Wall Street θεωρεί βέβαιη τη μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, οπότε τα ερωτήματα αφορούν κυρίως το μέγεθος της – με κάποιους να υποστηρίζουν πως θα είναι κατά 25 και άλλους κατά 50 μ.β. – αλλά και το αν οι μειώσεις θα συνεχιστούν και για τους επόμενους μήνες.

    Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

    Η αγορά δεν μπόρεσε την Τρίτη να βρει για μια ακόμα φορά στήριξη στη μετοχή της Nvidia, η οποία υποχώρησε κατά 2,12% καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται να υποδεχθούν τις κρίσιμες ανακοινώσεις της για τα κέρδη του προηγούμενο τριμήνου, στις 28 Αυγούστου. Την ίδια ώρα, η μετοχή της AMD σημείωσε άνοδο 0,72%. H εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα το σχέδιό της να αγοράσει τη ZT Systems έναντι 4,9 δισ. δολαρίων.

    Η μετοχή της Netflix έκλεισε με άνοδο 1,45% στα 698,54 δολάρια. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 700 δολαρίων, φτάνοντας μέχρι τα 711,33 δολάρια, αφού ανέφερε αύξηση 150% στις πωλήσεις διαφημίσεων από έτος σε έτος.

    Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας  Palo Alto Networks σημείωσε την καλύτερη επίδοση από τις μετοχές του S&P 500, κλείνοντας στο +7,18%, καθώς τα αποτελέσματα του τέταρτου οικονομικού τριμήνου της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ  ανακοίνωσε  επαναγορά μετοχών 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Ισχυρή άνοδο σημείωσαν επίσης οι Darden Restaurants (3,65%), PayPal (3,54%), Eli Lilly (3,05%) , Take-Two Interactive  (2,86%) και Warner Bros. Discovery (1,83%).

    Αντίθετα, με βαριές απώλειες, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση από τους τίτλου του S&P 500, έκλεισαν οι μετοχές των Insulet (-6,87%) και  DexCom (-6,23%). Αρκετές μετοχές του ενεργειακού τομέα δέχθηκαν επίσης μεγάλες πιέσεις από τους πωλητές, με τη Valero Energy στο -4,70%, τη  Phillips 66 στο -4,20%, τη Marathon Petroleum στο -4,07%, τη First Solar  στο -3,58% και την APA Corp. στο -3,38%

    ,Η μετοχή της Lowe’s υποχώρησε κατά 1,18% αφού ανέφερε χειρότερα από τα αναμενόμενα έσοδα και μείωσε τις ετήσιες προοπτικές κερδών της, κάνοντας λόγο για μια αναμενόμενη επιβράδυνση στις καταναλωτικές δαπάνες.

    Η μετοχή της Bank of America υποχώρησε κατά 2,47% καθώς ο όμιλος του Warren Buffett, Berkshire Hathaway, συνέχισε το ντάμπινγκ στις μετοχές της.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι  Procter & Gamble (1,18%), Home Depot (1,16%) και Walmart (1,11%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Boeing (-4,20%)  και Intel (-2,46%). Με απώλειες άνω του 1% έκλεισαν επίσης οι Dow, Chevron, Goldman Sachs, Salesforce και Disney.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Συνεχίζονται οι απώλειες για Brent και WTI

    Πτώση στις ευρωαγορές – Βουτιά 1% στο Λονδίνο

    Χρηματιστήριο: Τράπεζες και Coca Cola χάλασαν το θετικό σερί – Ισχυρά κέρδη σε Ελλάκτωρ, Cenergy, Autohellas και ΔΑΑ



    ΣΧΟΛΙΑ