• Κοινωνία

    Υπουργείο Ανάπτυξης για το δυστύχημα σε λούνα-παρκ στη Χαλκιδική: Μοναδική αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή της νομοθεσίας ο Δήμος

    • NewsRoom
    Το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος


    Η μοναδική αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σε σχέση με τη χορήγηση των αδειών και για τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ, όπως και για επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας είναι ο Δήμος στου  οποίου τη χωρική αρμοδιότητα ασκείται η δραστηριότητα.

    Αυτό ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με το δυστύχημα σε λούνα-παρκ στη Χαλκιδική αναφέρει τα εξής:

    «Σχετικά με τις δηλώσεις της δημάρχου Κασσάνδρας που αφορούν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 19/08/2024 σε λούνα-παρκ αναφέρονται τα ακόλουθα:

    Σύμφωνα με το άρθρο 110 του ν. 4442/2016 μοναδική αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Κασσάνδρας.

    Η επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας επίσης γίνεται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του οικείου δήμου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Κασσάνδρας».

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΥΑΘ: Τον Σεπτέμβριο οι αποφάσεις για τις αυξήσεις στις τιμές του νερού

    Υπουργείο Πολιτισμού: Ζημιές σε δύο μεταβυζαντινούς ναΐσκους άφησε η πυρκαγιά της Βορειοανατολικής Αττικής – Τι έδειξαν οι αυτοψίες

    Κορωπί: Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση



    ΣΧΟΛΙΑ