• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Προς sold out οδεύουν τα ξενοδοχεία λόγω της 88ης ΔΕΘ

    • NewsRoom
    ΔΕΘ


    Προς sold out οδεύουν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης καθώς είναι ιδιαίτερα αυξημένη η ζήτηση για κρατήσεις δωματίων τα δύο Σαββατοκύριακα της 88ης ΔΕΘ, που θα διαρκέσει από 7 έως 15 Σεπτεμβρίου, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία.

    Τα δωμάτια γεμίζουν με γοργούς ρυθμούς, όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ–ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σιμιακός, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή καταγράφονται πληρότητες της τάξεως του 80%-85% για το πρώτο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ, όπου κυριαρχεί η επίσκεψη και η ομιλία του πρωθυπουργού.

    «Οι κρατήσεις φέτος για το πρώτο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης ξεκίνησαν από πολύ νωρίς, λόγω του ότι τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία. Αυτή τη στιγμή η πληρότητα είναι στο 80% – 85% και το ποσοστό θα ανέβει όσο πλησιάζουν οι μέρες. Η πόλη ετοιμάζεται, ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της ΔΕΘ και σίγουρα θα αφήσει ένα καλό αποτύπωμα στην οικονομία της Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Σιμιακός.

    Για το δεύτερο Σαββατοκύριακο και την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα περίπτερα της ΔΕΘ, ο Γ.Γ. της Ένωσης Ξενοδόχων πρόσθεσε πως «παραδοσιακά κινείται λίγο πιο χαμηλά από το πρώτο, ωστόσο είναι ένα δυνατό διήμερο και θα έχουμε καλή πληρότητα».

    Αναφορικά με την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο, ο κ. Σιμιακός υποστήριξε πως διαπιστώθηκε «μια κόπωση» στο ρυθμό των κρατήσεων στα δωμάτια των ξενοδοχείων, υπογραμμίζοντας πως «το φετινό καλοκαίρι δεν θυμίζει το περσινό. Υπήρχαν απώλειες στις πληρότητες. Το καλοκαίρι, έως τώρα, ήταν ιδιαίτερο, παρά το γεγονός πως οι οιωνοί του πρώτου πεντάμηνου ήταν άκρως θετικοί».

    Εξηγώντας τους λόγους της μειωμένης επισκεψιμότητας είπε πως η Θεσσαλονίκη στηρίζεται στον οδικό τουρισμό από βαλκανικές χώρες, όπως Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, επισκέπτες που φέτος επέλεξαν να μην διανυκτερεύσουν στην πόλη. Αντίθετα υπήρχαν αρκετές αφίξεις από την Τουρκία που «ισοστάθμισαν τις απώλειες από τις υπόλοιπες αγορές», σύμφωνα με τον κ. Σιμιακό.

    Ο Γ.Γ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εξέφρασε την αισιοδοξία πως οι επόμενοι μήνες, μέχρι το κλείσιμο του 2024, θα κυλήσουν πολύ καλύτερα λόγω και των πλάνων που ετοιμάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης για προσέλκυση τουριστών κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου του Αγίου Δημητρίου και Απελευθέρωσης της πόλης τον Οκτώβριο, αλλά και για την περίοδο των Χριστουγέννων.

    Διαβάστε επίσης:

    Νεόκτιστα Ασπροπύργου: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο λιπασμάτων, καίγεται δεξαμενή με νιτρικό οξύ – Μήνυμα 112

    ΠΟΥ: Η mpox δεν είναι η νέα covid, δήλωσε στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

    Χαλκιδική: «Τα μηχανήματα του λούνα παρκ δεν είχαν άδεια» καταγγέλλει η δήμαρχος Κασσάνδρας



    ΣΧΟΛΙΑ