• Business

    Ευάγγελος Μυτιληναίος: Παρέμβαση για τις σπάνιες γαίες – Καλεί τη νέα Κομισιόν να στηρίξει τη βιομηχανία

    • NewsRoom
    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Metlen


    Την αντίδραση του Ευάγγελου Μυτιληναίου προκάλεσε η τελευταία απόφαση της Κίνας να περιορίσει τις εξαγωγές αντιμονίου από τις 15 Σεπτεμβρίου.

    Με ανάρτησή του το LinkedIn, ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος υπογραμμίζει ότι η Κίνα συνεχίζει να περιορίζει τις εξαγωγές μετάλλων και σπάνιων γαιών: «Για να αντιμετωπίσει αυτόν τον σημαντικό κίνδυνο, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει σε εφαρμογή, από τον Μάιο του 2024, τον νόμο περί κρίσιμων πρώτων υλών, με σκοπό να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή πρόσβαση και βιώσιμο εφοδιασμό για αυτά τα υλικά, ξεκινώντας από την εγχώρια εξόρυξη και παραγωγή αλλά και διαφοροποιημένες εισαγωγές», τονίζει, υπενθυμίζοντας ότι ο κατάλογος περιλαμβάνει 34 κρίσιμες πρώτες ύλες μεταξύ των οποίων αντιμόνιο, γερμάνιο, βωξίτης, γάλλιο και πολλές άλλες.

    «Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει παραλείψει να ορίσει απτά μέτρα για τη στήριξη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας προκειμένου να παίξει τον ρόλο παρόχου κρίσιμων πρώτων υλών, παραλείποντας να παρουσιάσει σταθερά εργαλεία ή κίνητρα παρόμοια με τον IRA (σ.σ. ο αμερικανικός νόμος ενάντια στον πληθωρισμό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κίνητρα για πρώτες ύλες και ενέργεια).» υπογραμμίζει και καταλήγει: «Με μια νέα Επιτροπή ante portas και χωρίς άλλο χρόνο για χάσιμο συζητήσεων, αναμένουμε άμεσα ουσιαστική δράση».

    Αναλυτικά η ανάρτηση:

    Διαβάστε επίσης:

    Ευάγγελος Μυτιληναίος: Ο Έλληνας μεγιστάνας της μεταλλουργίας που ετοιμάζεται να εισάγει την «αυτοκρατορία» των £4,7 δισ. στο Λονδίνο – Αφιέρωμα των Sunday Times

    Καταιγίδα στο Ιόνιο: Αποκλειστικά video από ελληνικό super yacht που έπλεε στους Παξούς

    Χαλκιδική: «Τα μηχανήματα του λούνα παρκ δεν είχαν άδεια» καταγγέλλει η δήμαρχος Κασσάνδρας



    ΣΧΟΛΙΑ