• Κοινωνία

    Χαλκιδική: «Τα μηχανήματα του λούνα παρκ δεν είχαν άδεια» καταγγέλλει η δήμαρχος Κασσάνδρας

    • NewsRoom
    Το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής

    Το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής


    Θλίψη έφερε ο θάνατος του 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του.

    Ο 19χρονος έχασε τη ζωή του όταν το παιχνίδι στο οποίο επέβαινε, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, έσπασε και εκσφενδονίστηκε στο έδαφος.

    Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, παρά τις προσπάθειες των διασωστών που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, ο νεαρός κατέληξε πριν προλάβει καν το ασθενοφόρο να φτάσει στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 19χρονος ήταν πάνω στο παιχνίδι – ένα από αυτά με τα κουβούκλια που στριφογυρνούν πολύ γρήγορα – μαζί με τον αδελφό του που τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά όταν τα δυο παιδιά βρέθηκαν στο έδαφος.

    Χωρίς άδεια τα μηχανήματα

    Σύμφωνα με την δήμαρχο Κασσάνδρας το λούνα παρκ ήταν σε ιδιωτικό χώρο και φέτος δεν είχε κάνει γνωστοποίηση, η διαδικασία που ακολουθείται δηλαδή για την ανανέωση της άδειας.

    Όπως είπε η κ. Χαλκιά στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο δήμος ήταν ήδη -πριν την τραγωδία- στη διαδικασία για την υποβολή κυρώσεων.

    Για τα άλλα δύο λουνα παρκ στην περιοχή είπε ότι έχουν κάνει τη γνωστοποίηση.

    Η κ. Χαλκιά αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος ο οποίος όπως είπε καλείται να διαχειριστεί 1.000.000 κόσμο τους θερινούς μήνες.

    Όπως είπε εδώ και τρία χρόνια εγκρίθηκαν 11 δημοτικοί αστυνομικοί και ακόμα δεν έχει έρθει κανείς.

    Σε ότι αφορά το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου συνέβη το περιστατικό με τους πυροβολισμούς η δήμαρχος ανέφερε ότι οκτώ φορές από τον περασμένο Μάιο το είχαν σφραγίσει καθώς είχε προβλήματα που δεν έπρεπε να είναι ανοιχτό.

    Αναζητείται ο χειριστής

    «Δόθηκε η άδεια αφού λύθηκαν όλα τα θέματα και μου έκαναν μήνυση για διαφυγόντα κέρδη», σημείωσε.

    Στο μεταξύ ήδη έχει συλληφθεί ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, ωστόσο αναζητείται ο χειριστής του παιχνιδιού, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν είδε το περιστατικό, σηκώθηκε και έφυγε από το σημείο χωρίς καν να σταματήσει το παιχνίδι.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ