• Κοινωνία

    Κακοκαιρία: Η ΕΜΑΚ στην Κέρκυρα – Πλημμύρες, καταστροφές και προβλήματα σε πτήσεις στην Βόρεια Ελλάδα

    • NewsRoom


    Η κακοκαιρία έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της καθώς  έχει αρχίσει και πλήττει περιοχές της χώρας.

    Στην Κέρκυρα οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν το πέρασμά της.

    Συγκεκριμένα πλημμυρισμένα φρεάτια στο κέντρο της πόλης προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112, καλώντας τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να διαρκέσουν έως και αύριο το πρωί.

    Την ίδια ώρα, ομάδα τριών ανδρών από την 5η ΕΜΑΚ φτάνει το απόγευμα εσπευσμένα στην Κέρκυρα, προκειμένου να ενισχύσει την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία εν όψει των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένονται, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

    Η δύναμη των τριών ανδρών θα φέρει και βάρκα στο όχημα με το οποίο καταφτάνει στο νησί.

    Προβλήματα με τις πτήσεις- Κακοκαιρία σε δυτική και βόρεια Ελλάδα

    Προβλήματα υπήρξαν και στις πτήσεις με καθυστερήσεις και ματαιώσεις, λόγω της συχνότητας των κεραυνών που πέφτουν από τα ξημερώματα.

    Δύο πτήσεις δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν: η πρώτη ήταν από Φρανκφούρτη, η οποία έκανε προσωρινή παρέκκλιση στο αεροδρόμιο της Πρέβεζας και επέστρεψε στην Κέρκυρα στις 10:22, ενώ η δεύτερη από Τσεχία που επέστρεψε στην Αθήνα και αναμένεται να επιχειρήσει να ξαναπροσγειωθεί στην Κέρκυρα σε μια ώρα περίπου.

    Ισχυρές βροχές σάρωσαν τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το νερό κάλυψε τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, μπήκε σε σπίτια, ξηλώθηκαν στέγες και έπεσαν δέντρα. Και στη βόρεια Ελλάδα πλημμύρισαν δρόμοι, ενώ από τους κεραυνούς χωριά της Πέλλας έμειναν χωρίς ρεύμα και ξέσπασαν φωτιές. Στην Κέρκυρα είχαμε πλημμύρες στους δρόμους Λιστόν και Σπιανάδα. Μεγάλες  υπήρξαν οι καταστροφές στις καλλιέργειες στο Καλονέρι Κοζάνης.

    Για δεύτερη μέρα έπεφτε πυκνό χαλάζι στην Κοζάνη, για μισή ώρα, χθες το απόγευμα. Ενώ για τους κατοίκους της πόλης αποτελούσε περίεργο φαινόμενο εν μέσω καλοκαιριού, για τους αγρότες και τους παραγωγούς ήταν η απόλυτη καταστροφή. Πολλά στρέμματα με καπνά, κηπευτικά, πιπεριές, ντομάτες, πεπόνια και καρπούζια στον Αλιάκμωνα και το Καλονέρι χτυπήθηκαν από το χαλάζι.

    Διακοπή ηλεκτροδότησης είχαν για λίγη ώρα αρκετές περιοχές στο νησί της Κέρκυρας όπου δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο στις εισόδους της πόλης, ενώ καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων υπήρξαν λόγω του πλήθους κεραυνών τα ξημερώματα.

    Μεγάλο τμήμα στέγης κτιρίου, στον Βοτανικό Ιωαννίνων, το οποίο αποκολλήθηκε την ώρα της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε την περιοχή, έπεσε σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και στο οδόστρωμα. Η βροχή που ξέσπασε στην πόλη των Ιωαννίνων, χθες το απόγευμα δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην περιοχή. Σπίτια πλημμύρησαν στο Πέραμα, στο Νεοχωρόπουλο και σε άλλα προάστια της πόλης. Με τα χέρια εργάτες του Δήμου, αλλά και κάτοικοι, απομάκρυναν φύλλα και σκουπίδια, από τα φρεάτια.

    Δεκάδες χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα στην Αλμωπία Πέλλας, όπου προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από βροχή και κεραυνούς.

    Φωτιά από κεραυνό άναψε κεραμοσκεπή σπιτιού στον Άγιο Χαράλαμπο Λαγκαδά, η οποία ελέγχθηκε από την Πυροσβεστική, ενώ άμεσα αντιμετωπίστηκαν και μικρές εστίες πυρκαγιάς σε ξερόχορτα στο Βαγιοχώρι, τη Νέα Απολλωνία και τον Σταυρό.

    Διαβάστε επίσης:

    Χανιά: Σε μερικό έλεγχο η φωτιά στα Τεμένια Ανατολικού Σελίνου

    Χαλκιδική: Στην ανακρίτρια τρεις Βούλγαροι που εμπλέκονται στο αιματηρό επεισόδιο σε beach bar

    Χατζηθεοδοσίου: Το ΕΕΑ φυτεύει 20.000 δέντρα στις καμένες περιοχές – «Έχουμε χρέος να ξαναδώσουμε ζωή στην Αττική»



    ΣΧΟΛΙΑ