• Οικονομία

    Goldman Sachs: Μειώνει τις πιθανότητες ύφεσης των ΗΠΑ

    • NewsRoom

    Jan Hatzius, Goldman Sachs


    Η Goldman Sachs μειώνει στο 20% από 25% τις πιθανότητες ύφεσης των ΗΠΑ τους επόμενους 12 μήνες, μετά τις τελευταίες αναφορές για την απασχόληση και τις λιανικές πωλήσεις.

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, η τράπεζα αύξησε τις πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ από το 15% αφού το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε σε υψηλό τριών ετών τον Ιούλιο, πυροδοτώντας φόβους για ύφεση.

    «Μειώσαμε τώρα την πιθανότητα ύφεσης από το 25% στο 20%, κυρίως επειδή τα στοιχεία για τον Ιούλιο και τις αρχές Αυγούστου που δημοσιεύθηκαν από τις 2 Αυγούστου δεν δείχνουν να αυξάνεται η πιθανότητα ύφεσης», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs, Jan Hatzius.

    Η έκθεση για την ανεργία της Πέμπτης, έδειξε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα μειώθηκε στο χαμηλό ενός μηνός την προηγούμενη εβδομάδα.

    Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία αποκάλυψαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά το μέγιστο σε 1-1/2 χρόνο τον Ιούλιο.

    Ο Hatzius ανέφερε ότι εάν η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Αυγούστου είναι σε «λογικά πλαίσια», θα μειώσει την πιθανότητα ύφεσης των ΗΠΑ στο 15%.

    Υποστηρίζει μάλιστα ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, ωστόσο, δεν απέκλεισε μια μείωση κατά 50 μονάδες εάν η έκθεση για τις θέσεις εργασίας είναι κατώτερη των προσδοκιών.

    Διαβάστε επίσης: 

    Το βλέμμα των traders στη Fed – Θα δώσει ο Πάουελ σήμα για συνέχιση του ράλι των μετοχών;

    Μπλίνκεν: Μεταβαίνει στο Ισραήλ για διαπραγματεύσεις – Συνάντηση με τον Νετανιάχου τη Δευτέρα

    ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο τα «μαύρα ενοίκια» και τα αδήλωτα τετραγωνικά – Πώς θα γίνεται ο έλεγχος



    ΣΧΟΛΙΑ