• Rumours...

    H Celia Kritharioti στο HOLA, η γιορτή των ΕΟ Greece, Island Shopping στις Σπέτσες και μια έκθεση στη Τζια για καλό σκοπό

    Η αποθέωση του Γιώργου Χατζηνάσιου για την όπερα El Greco, ποιοι πήγαν στα εγκαίνια του One & Only στο Ντουμπάι και η επίσημη πρεμιέρα της Κοντέσσας Βαλέραινας

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου


    H Celia Kritharioti στο HOLA

    Το ισπανικό περιοδικό HOLA έκανε αφιέρωμα στο σπίτι της Σήλιας Κριθαριώτη στην Ιο.

    Μου είχε μιλήσει για την φωτογράφιση αυτή η Σήλια που πήγε στην Ίο με το συνεργείο του ισπανικού περιοδικού HOLA.

    Πριν από λίγες μέρες, μου τηλεφώνησε από την Μαρμπέγια όπου περνάει τις διακοπές της μια Ισπανίδα φίλη μου, η Maria,  στην οικογένεια της οποίας ανήκει το ισπανικό περιοδικό για να μου πει να μεταφέρω  στην Σήλια ότι ήταν πολύ όμορφη στις φωτογραφίες.

    Το περιοδικό κυκλοφόρησε στην Ισπανία και κατάφερα να βρω μερικές φωτογραφίες από το αφιέρωμα στο πανέμορφο σπίτι, που είναι  ο παράδεισος και  το καταφύγιο της καταξιωμένης Ελληνίδας σχεδιάστριας και της οικογένειάς της.

    Εκεί πέρασαν και τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, αφού γιόρταζε ο αρχηγός της οικογένειας,  ο Παναγιώτης Τσάκος  αλλά και ο εγγονός του, ο γιός του Νίκου Τσάκου και της Σήλιας Κριθαριώτη, ο συνονόματός του Παναγιώτης.

    Το σπίτι βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία με άμεση πρόσβαση στην αμμώδη παραλία με μοναδική θέα στη θάλασσα.  Η διακόσμηση συνδυάζει γούστο και κομψότητα.

    Κάθε δωμάτιο όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες είναι διακοσμημένο με μοναδική κομψότητα από την εξαιρετική Βέτα Στεφανίδου Τσουκαλά που το γραφείο της, Akis & Veta Tsoukala, VST, σχεδίασε αρχιτεκτονικά το πανέμορφο σπίτι πάνω στην θάλασσα.

    Η Σήλια φωτογραφήθηκε για το ισπανικό περιοδικό με δικές της βέβαια δημιουργίες Υψηλής Ραπτικής στους διάφορους χώρους του σπιτιού αλλά και στην παραλία ενώ σέ μια φωτό βλέπουμε και την κόρη της  Ειρήνη με ένα τουρκουάζ μαντώ με φτερά που ταιριάζει με τα αιγαιοπελαγίτικα χρώματα.

    Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού συμπληρώνουν το πολυσέλιδο ρεπορτάζ του HOLA στο οποίο η Σήλια εξηγεί πώς έχει ερωτευθεί το μέρος αυτό όπου πέρναγε τα παιδικά της καλοκαίρια με την οικογένειά της.

    H Celia Kritharioti στην είσοδο του σπιτιού στην Ιο
    H Celia Kritharioti στην είσοδο του σπιτιού στην Ιο
    Η πρώτη σελίδα του ρεπορτάζ
    Η πρώτη σελίδα του ρεπορτάζ
    Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια με μια δημιουργία της.
    Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια με μια δημιουργία της.
    Η θέα από τις βεράντες του σπιτιού
    Η θέα από τις βεράντες του σπιτιού
    Μαμά και κόρη ποζάρουν για το HOLA
    Μαμά και κόρη ποζάρουν για το HOLA
    H θέα από τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού
    H θέα από τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού
    Η Ειρήνη Τσάκου ποζάρει για το HOLA
    Η Ειρήνη Τσάκου ποζάρει για το HOLA
    Κοχύλια και κοράλλια στολίζουν τους τοίχους του μπάνιου
    Κοχύλια και κοράλλια στολίζουν τους τοίχους του μπάνιου
    Ένα άλλο σημείο από το εξωτερικού του σπιτιού
    Ένα άλλο σημείο από το εξωτερικού του σπιτιού

    Μια έκθεση στην Κέα για καλό σκοπό

    Με solo διαδραστική, μουσική performance του συνθέτη και μουσικού Βαγγέλη Τούντα, ολοκληρώθηκε η ομαδική εικαστική έκθεση, «Κέα η αρίστη», σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Λουίζας Καραπιδάκη, στο κτίριο Γεωργίας Μαρτίνου στο Βουρκάρι της Τζιάς. Μάλιστα τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν από τον Σύλλογο Φίλων Κέας στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κέας, που έχει ανάγκη αγοράς μεταχειρισμένου πυροσβεστικού αυτοκινήτου, που είναι απαραίτητο για την πυροπροστασία του νησιού και των κατοίκων του.

    Ο τίτλος της έκθεσης «Κέα η Αρίστη», προέρχεται από το όνομα αρχαίου Έλληνα περιπατητικού φιλοσόφου, που καταγόταν από το νησί και ονομαζόταν Αρίστων ο Κείος.

    Την έκθεση, όπως και όλες τις εκδηλώσεις που την πλαισιώνουν, διοργανώνει ο δραστήριος Σύλλογος Φίλων Κέας, πρόεδρος του οποίου είναι η εικαστικός Γεωργία Μπλιάτσου. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2007 και έχει στο ενεργητικό του 17 γόνιμα χρόνια δράσεων και εκθέσεων, που συμβάλλουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής, ιστορικής, κληρονομιάς του νησιού, με την υποστήριξη της Αιγέας ΑΜΚΕ, Πολιτιστικού Κοινωφελούς Έργου. Συμμετέχουν εικαστικοί που έχουν σχέση με την Κέα και γνωστοί καλλιτέχνες που αγαπούν το νησί.

    Παράλληλα με τη solo διαδραστική, μουσική performance του πολυβραβευμένου συνθέτη και μουσικού Βαγγέλη Τούντα, έεγινε ταυτόχρονη προβολή εικόνων από το portfolio του φωτογράφου Άγγελου Νικολόπουλου.

    To Solo Music Performance είναι ένα διαδραστικό μουσικό πρότζεκτ που ταξιδεύει σε ένα μεγάλο φάσμα μουσικών ειδών. Ξεκινώντας με lounge διάθεση και καταλήγοντας σε dance ethnic ατμόσφαιρες, ο Βαγγέλης Τούντας ηχογραφεί επιτόπου ήχους και μελωδίες που αναπαράγονται συνεχώς (livelooping), ενώ με τα διάφορα εφέ που χρησιμοποιεί στο βιολί, την κιθάρα, τα πλήκτρα και τα κρουστά, συνδέει, συνοδεία φωνητικών, τον παραδοσιακό ήχο του βιολιού με απρόβλεπτα μουσικά είδη και στιλ.

    Κατά τη διάρκεια της Performance προβλήθηκαν  φωτογραφίες του Άγγελου Νικολόπουλου ειδικά προσαρμοσμένες και εναρμονισμένες με τη μουσική ροή.  Οι φωτογραφίες αποτελούν τμήμα του portfolio «Εξώφυλλα γυμνά» με υποθετικά εξώφυλλα δίσκων βινυλίου που αναζητούν μουσική.

    Στην έκθεση που ολοκληρώθηκε,  αφήνοντας πίσω της τις καλύτερες εντυπώσεις, έλαβαν μέρος με αλφαβητική σειρά οι καλλιτέχνες:

    Ζωγραφική: Χρήστος Αλατσάκης, Μάγδα Αποστόλου, Άννα Αχιλλέως, Μαρία Βασιλάκη, Κάτια Βαρβάκη, Robert Brewster, Αθανάσιος Γιαννούκος, Ελένη Γραφάκου, Αλέξανδρος Ζούλιας, Μηνάς Καμπιτάκης, Μάριος Καμχής, Βίκυ Κανταρτζή, Αντώνης Καστρινάκης, Γιώργος Κεβρεκίδης, Ανδρέας Κοντέλλης, Φίλιππος Κούτρικας, Μαρία Κτιστοπούλου, Γεωργία Μπλιάτσου, Νίκη Νικολαΐδη, Μαριλένα Παλαιοκρασά, Άννα Παππά, Βασίλης Σολιδάκης, Έφη Σούτογλου, Βαρβάρα Σπυρούλη, Θεοδώρα Χάρτμαν, Αθηνά Χατζή, Έφη Φουνκ.

    Φωτογραφία: Γιάγκος Αθανασόπουλος, Αλέκος Βαλαβάνης, Μαρία Κολυβάκη, Μαργαρίτα Σταθοπούλου

    Κεραμική: Μητρόπουλος Αλέξης

    Το Δημαρχείο της Αθήνας Χατζή
    Το Δημαρχείο της Αθήνας Χατζή
    Το εικονοστάσι του Γιώργου Κεβρεκίδη
    Το εικονοστάσι του Γιώργου Κεβρεκίδη
    Οι νύμφες της Κάτιας Βαρβάκη
    Οι νύμφες της Κάτιας Βαρβάκη

    Island Shopping στις Σπέτσες τον Δεκαπενταύγουστο

    Οι διακοπές,  διακοπές αλλά και το shopping, shopping.  Στο πιο συγκλονιστικό σημείο  του Παλιού Λιμανιού των Σπετσών,  στο κλαμπ Bikini,  εκεί που διασκεδάζει κάθε βράδυ η χρυσή νεολαία των Αθηνών αλλά και του διεθνούς τζετ σετ, η Φαίη Μπέη και η Θέμις Ζουγανέλη, κάλεσαν ανήμερα στις 15 Αυγούστου και την επόμενη μέρα την Παρασκευή 16 Αυγούστου, για cocktails και  island shopping  τις φίλες και τους φίλους.

    Για ένα απογευματινό απεριτίφ λίγο μετά την επιστροφή από την θάλασσα και πριν από την βραδινή έξοδο, οι δύο οικοδέσποινες υποδέχθηκαν τις φίλες για να τις ξεναγήσουν στις δημιουργίες της Themis Z και γιατί όχι να αποκτήσουν μια από τις δημιουργίες της είτε για το σπίτι είτε για την γκαρνταρόμπα τους.

    Κατερίνα Νικολάου, Ευγενία Βλαχάκη
    Κατερίνα Νικολάου, Ευγενία Βλαχάκη
    Μαρία Παλαιολόγου, Νάσια Μπερζοβίτη, Λουίζα Πάλλη
    Μαρία Παλαιολόγου, Νάσια Μπερζοβίτη, Λουίζα Πάλλη
    Λίτσα Λάβδα, Γιάννης Σαχίνης, Ειρήνη Ξακουστή
    Λίτσα Λάβδα, Γιάννης Σαχίνης, Ειρήνη Ξακουστή
    Η Θέμις Ζουγανέλη με τον Χάρη Τσιμόγιαννη
    Η Θέμις Ζουγανέλη με τον Χάρη Τσιμόγιαννη
    Η Φαίη Μπέη και η Θέμις Ζουγανέλη περιμένουν τις φίλες τους
    Η Φαίη Μπέη και η Θέμις Ζουγανέλη περιμένουν τις φίλες τους
    Η Θεμις Ζουγανελη, η Εβελινα Παπαντωνιου Πατερα και η Χρυσιαννα Ανδριοπουλου
    Η Θέμις Ζουγανέλη, η Εβελίνα Παπαντωνίου Πατέρα και η Χρυσιάννα Ανδριοπούλου
    Μπάρμπαρα και Ειρήνη Δανελιάν
    Ασορτί ντύσιμο για την Αλιν Σπανού και την Ιωάννα Σακελλαρίου
    Ασορτί ντύσιμο για την Αλιν Σπανού και την Ιωάννα Σακελλαρίου

    Γιόρτασαν τα ΕΟ Greece

    Τα 10 χρόνια της επιτυχημένης του παρουσίας στην Ελλάδα γιόρτασε ο Εntrepreneurs’ Organization (EO) Greece, σε ειδική επετειακή εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μωραΐτη στην οποία παραβρέθηκαν μέλη του Οργανισμού, κορυφαίοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, μεταξύ των οποίων ο νέος Global Board Chair του Εntrepreneurs’ Organization Global, Jamie Pujara και ο νέος CEO Dave Parker καθώς και τα regional και global boards.

    Ο ταλαντούχος mentalist Henrik Silver καλωσόρισε τους καλεσμένους με ένα interactive και ευρηματικό act που κέρδισε τις εντυπώσεις. Keynote speaker της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κος Kυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος μέσα από μια inspirational συζήτηση αναφέρθηκε στην προσωπική του πορεία και τη μετάβασή του από τον ακαδημαϊκό χώρο στην πολιτική. Ο κ. Πιερρακάκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της εκπαίδευσης αλλά και στις ευκαιρίες για περαιτέρω βελτίωση που προσφέρει η ψηφιοποίηση των διαδικασιών.

    Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η παρουσία του ιδρυτή του ΕΟ Greece, κου Κωνσταντίνου Μαυροσκότη ο οποίος παρουσίασε τη διαδρομή του ελληνικού chapter από την αρχή της δημιουργίας του έως σήμερα, καθώς και των υπόλοιπων ιδρυτικών στελεχών οι οποίοι παρέλαβαν τιμητική πλακέτα. Ανάμεσα σε αυτούς που ανέβηκαν στo stage ήταν και o κος Brian Karey, Πρόεδρος του οργανισμού στην Ελλάδα για το τρέχον έτος, ο οποίος μέσα από τον απολογισμό του αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του ΕΟ Greece στο δικό του success story.

    Στη χώρα μας ο EΟ διαθέτει 100 ενεργά μέλη, τα οποία μοιράζονται κοινές αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της λειτουργίας του οργανισμού, όπως ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη, η από κοινού ανάπτυξη, το πάθος για γνώση, η τόλμη και η καινοτομία. Αποτελώντας ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασιών o EO Greece είναι πολλά περισσότερα από ένα business network. Είναι ένα περιβάλλον ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών που δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τα μέλη του, προσφέροντας διαρκώς σημαντικές ευκαιρίες εξέλιξης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο party που δημιούργησε μια άκρως εορταστική ατμόσφαιρα που θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους συμμετέχοντες.



    ΣΧΟΛΙΑ