• Διεθνής πολιτική

    Ουκρανία – Ρωσία, οξύνεται η ένταση : Η Μόσχα καταγγέλει το Κίεβο ότι επιχείρησε νέο σαμποτάζ στη Ζαπορίζια- Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 14ρωσικά drones

    • NewsRoom
    Σπίτι στις φλόγες στην πόλη Σούτζα στο Κουρσκ

    Σπίτι στις φλόγες στην πόλη Σούτζα στο Κουρσκ (MIC Izvestia / IZ.RU via REUTERS)


    Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε και τα 14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε  η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, ενώ προηγουμένως η Μόσχα δήλωνε πως το Κίεβο χρησιμοποίησε δυτικούς πυραύλους για να καταστρέψει γέφυρα στο Κούρσκ.

    Οι Ρώσοι που ελέγχουν τον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια δήλωσαν σήμερα ότι ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έριξε εκρηκτικά σε δρόμο έξω από το σταθμό, θέτοντας σε κίνδυνο το προσωπικό του που χρησιμοποιεί αυτό το δρόμο, όπως  μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

    Η Ρωσία έθεσε υπό τον έλεγχό της τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο της Ευρώπης, λίγο αφού εξαπέλυσε την εισβολή της στην Ουκρανία το Φεβρουάριο 2022. Η Μόσχα και το Κίεβο έχουν επανειλημμένα αλληλοκατηγορηθεί ότι προσπαθούν να σαμποτάρουν τη λειτουργία του.

    Νωρίτερα η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε σε δήλωσή της στο Telegram πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ καταρρίφθηκαν πάνω από έξι περιφέρειες στη νότια και την κεντρική Ουκρανία.

    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ήδη ανακοινώσει πως η Ουκρανία χρησιμοποίησε δυτικούς πυραύλους, πιθανόν αμερικανικής κατασκευής HIMARS, για να καταστρέψει μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιφέρεια του Κουρσκ, σκοτώνοντας εθελοντές που προσπαθούσαν να απομακρύνουν αμάχους.

    «Για πρώτη φορά, η περιφέρεια του Κουρσκ επλήγη από δυτικής κατασκευής εκτοξευτήρες ρουκετών, πιθανόν αμερικανικούς HIMARS», δήλωσε αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ μέσω του Telegram η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

    «Ως αποτέλεσμα της επίθεσης στη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιφέρεια του Γκλούσκοβο, η γέφυρα καταστράφηκε εντελώς και σκοτώθηκαν εθελοντές που βοηθούσαν τον πληθυσμό που απομακρυνόταν».

    Το Ρόιτερς σημειώνει πως δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Γάζα: Νέες συνομιλίες με νέο σχέδιο συμφωνίας, από βδομάδα στο Κάιρο

    Γάζα: “Ναι” της Χαμάς στην πρόταση του ΟΗΕ για επταήμερες ανθρωπιστικές παύσεις του πυρός

    Ρωσία: Οι αρχές θα εκκενώσουν πέντε χωριά στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ



    ΣΧΟΛΙΑ