• Τράπεζες

    UBS: Καθαρά κέρδη πάνω από $1,1 δισ. το β’ τρίμηνο – Ξεπέρασε άνετα τις προβλέψεις

    • Bloomberg
    Sergio Ermotti, CEO της UBS

    Sergio Ermotti, CEO της UBS


    Καθαρά κέρδη ύψους 1,14 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη η UBS, για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, την ώρα που η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας περνά στη νέα φάση συγχώνευσης της άλλοτε ανταγωνίστριάς της Credit Suisse.

    Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους είναι σχεδόν διπλάσια από τα 528 εκατομμύρια δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση που παρείχε η εταιρεία για τα πρώτα αποτελέσματα της τράπεζας από τότε που η UBS ολοκλήρωσε την επίσημη νομική συγχώνευσή της με την Credit Suisse τον Μάιο.

    Η μετοχή της τράπεζας ενισχυόταν κατά 3,7%, στις 15:24 ώρα Ελλάδος την Τετάρτη.

    Η UBS ανέφερε επίσης ότι έχει επιτύχει επιπλέον εξοικονόμηση ακαθάριστου κόστους 0,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, φτάνοντας περίπου το 45% των σωρευτικών ετήσιων φιλοδοξιών της για εξοικονόμηση ακαθάριστου κόστους.

    «Σημαντική η πρόοδος που σημειώνουμε μετά την εξαγορά της Credit Suisse», δήλωσε ο CEO της τράπεζας, Sergio Ermotti.

    «Είμαστε σε καλή θέση ώστε να πετύχουμε τους οικονομικούς μας στόχους και να επιστρέψουμε στα επίπεδα κερδοφορίας που προσφέραμε πριν μας ζητηθεί να παρέμβουμε και να σταθεροποιήσουμε την Credit Suisse.

    Τώρα εισερχόμαστε στην επόμενη φάση της συγχώνευσής μας, η οποία θα είναι κρίσιμη για την επίτευξη περαιτέρω βελτίωσης σε επίπεδο κόστους, κεφαλαίων, χρηματοδότησης και φορολογικών οφελών», συμπλήρωσε.

    Σημειώνεται ότι οι αναλυτές παρακολουθούν στενά την απορρόφηση της Credit Suisse από την UBS και ο Ermotti ανέφερε τον Μάιο ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην τεχνολογική ενοποίηση των δύο τραπεζών θα μπορούσε να διαβρώσει την προγραμματισμένη εξοικονόμηση κόστους.

    Οι traders παρακολουθούν επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι ελβετικές αρχές προχωρούν με σχέδια για αυστηρότερο τραπεζικό κανονισμό, καθώς επιδιώκουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα επαναληφθεί η κατάρρευση της Credit Suisse.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ιντραλότ: Τι συμβαίνει με τη μετοχή, οι εντολές από Morgan Stanley και UBS

    UBS: Ισχυρά περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες – Τop Picks Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα

    UBS: Οι πραγματικές αιτίες πίσω από την πτώση των μετοχικών αγορών



    ΣΧΟΛΙΑ