• Κοινωνία

    Φωτιά στην Αττική: Σοκάρουν τα στοιχεία του Copernicus – Στα 24 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο

    • NewsRoom
    Ο χάρτης της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus για τη φωτιά στην Αττική

    Ο χάρτης της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus για τη φωτιά στην Αττική


    Νέα στοιχεία δίνει στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για τη φωτιά στην Αττική, τα οποία δείχνουν την πυρκαγιά στην Αττική, να εκτείνεται στα 24 χιλιόμετρα.

    Σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη, τα ενεργά πύρινα μέτωπα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες είναι 168, τα οποία μείωσαν σε 5 τις τελευταίες 24 ώρες.

    Meteo: Στάχτη το 37% των δασών την Αττικής μέσα σε 8 χρόνια

    Νωρίτερα, το meteo.gr δημοσίευσε σοκαριστικά στοιχεία από την επικαιροποιημένη ανάλυση των καμένων εκτάσεων από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων 8 ετών (2017-σήμερα) στο ηπειρωτικό κομμάτι της Περιφέρεια Αττικής.

    Ειδικότερα, από το 2017 μέχρι και τις 13 Αυγούστου 2024, 13 μεγάλες πυρκαγιές έχουν κάψει περισσότερα από 700.000 στρέμματα σύμφωνα με τις αναφορές από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS).

    Η περίμετρος των καμένων εκτάσεων φαίνεται στον παρακάτω χάρτη:

    Η συνολική επιφάνεια της Περιφέρειας Αττικής (χωρίς την περιοχή της Τροιζηνίας, των νησιών και του Λεκανοπεδίου) είναι 2.500.000 στρέμματα, οπότε τα τελευταία 8 έτη το 26% της συνολικής επιφάνειας έχει καεί από δασικές πυρκαγιές.

    Στην Περιφέρεια Αττικής η επιφάνεια των δασικών εκτάσεων είναι περίπου 1.230.000 στρέμματα και τα τελευταία 8 χρόνια έχουν καεί 450.000 στρέμματα δάσους, δηλαδή το 37% της επιφάνειας των δασών.

    Η πρόσφατη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα Αττικής και έφτασε μέχρι την οικιστική ζώνη του Λεκανοπεδίου, έκαψε ένα μεγάλο τμήμα δασικής έκτασης της Βορειοανατολικής Αττικής.

    Διαβάστε επίσης: 

    Copernicus: Πυκνός καπνός σκέπασε την Αττική – Μεταφέρθηκε σε απόσταση πάνω από 300 χλμ

    Copernicus: Ολοένα πιο πιθανό ότι το 2024 θα είναι η πιο θερμή χρονιά στα παγκόσμια χρονικά

    Το Βατερλό του Βασίλη Κικίλια και το σοκ που χρειάζεται η χώρα και η κυβέρνηση – Άρθρο παρέμβαση



    ΣΧΟΛΙΑ