• sports

    Ιμάνι Κελίφ: Ξανά στο «ρινγκ» με Μασκ και Τραμπ η χρυσή intersex Ολυμπιονίκης

    • NewsRoom
    Έλον Μασκ, Ιμάνι Κελίφ και Ντόναλντ Τραμπ

    Έλον Μασκ, Ιμάνι Κελίφ και Ντόναλντ Τραμπ


    Συνεχίζεται η «μάχη» της Αλγερινής πυγμάχου Ιμάνι Κελίφ, της «χρυσής» Ολυμπιονίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Αφού τα έβαλε με τους διαδικτυακούς επικριτές της για την intersex ταυτότητά της, η Κελίφ στρέφεται τώρα ακόμη και εναντίον του ‘Ελον Μασκ και του Ντόναλντ Τραμπ, που «τόλμησαν» να της ασκήσουν κριτική.

    Σημειώνεται ότι η Αλγερινή πυγμάχος, υπέβαλε αγωγή για παρενόχληση στον κυβερνοχώρο, αφού έπεσε θύμα διαμάχης για το φύλο της, όπως ανακοίνωσε στις 10 Αυγούστου ο δικηγόρος της Ναμπίλ Μπουντί.

    «Έχοντας μόλις κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 αφού νίκησε τη Γιανγκ Λιου από την Κίνα με 5-0 στον τελικό, η πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ αποφάσισε να οδηγήσει έναν νέο αγώνα: αυτόν της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας και της τιμής», γράφει ο δικηγόρος, σημειώνοντας ότι «έκανε καταγγελία για πράξεις επιδεινούμενης κυβερνοπαρενόχλησης, στην εισαγγελία του Παρισιού στον τομέα καταπολέμησης του διαδικτυακού μίσους».

    Μετά από την απόκτηση του χρυσού μεταλλίου, η 25χρονη Κελίφ κινήθηκε και επίσημα νομικά εναντίον όσων της άσκησαν κριτική, τονίζοντας ότι: «Είμαι μια γυναίκα όπως όλες οι γυναίκες. Γεννήθηκα γυναίκα και έχω ζήσει ως γυναίκα, αλλά πολλοί δεν μπορούν να χωνέψουν την επιτυχία μου».

    Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν εχθροί της επιτυχίας φυσικά. Και αυτό δίνει στην επιτυχία μου μια ιδιαίτερη γεύση εξαιτίας αυτών των επιθέσεων».

    Ωστόσο, η Ιταλίδα, Άντζελα Καρίνι, εγκατέλειψε τον αγώνα στα 46 δευτερόλεπτα και δεν έδωσε το χέρι της στην αντίπαλό της Κελίφ στους αγώνες του Παρισίου.

    Στην αγωγή της, η Κελίφ κατονομάζει τον ‘Ελον Μασκ, την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, αλλά και τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μεταξύ άλλων ηχηρών ονομάτων.

    Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Truth Social ότι: «Θα κρατήσω τους άνδρες μακριά από τα γυναικεία αθλήματα!», κάτι που έχει επαναλάβει και στο παρελθόν.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι τον γύρο των social media κάνουν και πολλές εικόνες της Κελίφ ως παιδί, στις οποίες η Αλγερινή φαίνεται πως έχει ξεκάθαρα μεγαλώσει ως κορίτσι.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ολυμπιακοί αγώνες: Παρενόχληση μέσω διαδικτύου κατήγγειλε η Ιμάνι Κελίφ – Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη

    Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όσους έφτασαν έως την 8η θέση

    Γαλλία: Από τη λάμψη των Ολυμπιακών Αγώνων στο πολιτικό αδιέξοδο



    ΣΧΟΛΙΑ