• Κοινωνία

    Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Ελεύθεροι ο αρχηγός της κατασκήνωσης και η 19χρονη ομαδάρχισσα – Αναζητείται ο νόμιμος εκπρόσωπος της κατασκήνωσης (Upd)

    • NewsRoom


    Ελεύθεροι αφέθηκαν ο αρχηγός και η 19χρονη ομαδάρχισσα της κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, όπου ένα 8χρονο κορίτσι πνίγηκε στην πισίνα.

    Συγκεκριμένα, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια βαρύνεται ο 34χρονος αρχηγός της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα για τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού στην πισίνα, ενώ χθες το βράδυ είχε συλληφθεί και η 19χρονη ομαδάρχισσα, στην οποία αποδόθηκε η ευθύνη για την εποπτεία του παιδιού.

    Την ομαδάρχισσα βαρύνει η κατηγορία της έκθεσης σε κίνδυνο.

    Αναζητείται ο νόμιμος εκπρόσωπος της κατασκήνωσης

    Τον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης στην οποία πνίγηκε η 8χρονη αναζητεί η αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr ο εισαγγελέας έχει διατάξει πραγματογνωμοσύνη στην πισίνα της κατασκήνωσης, στον χώρο δηλαδή όπου το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

    Θέλει να διαπιστώσει εάν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για την ασφάλεια και τη φύλαξη παιδιών, ενώ ίδιο έλεγχο έχει διατάξει και συνολικά στην κατασκήνωση, καθώς εάν εντοπιστούν παραλείψεις, ενδέχεται ακόμη και το σφράγισμά της.

    Πραγματογνωμοσύνη στην κατασκήνωση ζητά ο εισαγγελέας

    Πραγματογνωμοσύνη για τις συνθήκες ασφαλείας και φύλαξης των παιδιών στην κατασκήνωση της Κρυοπηγής Χαλκιδικής διέταξε ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση.

    Αν εντοπιστούν παραλείψεις ενδέχεται και το σφράγισμα της επιχείρησης.

    Το χρονικό της τραγωδίας

    Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης (13/8) όταν το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ αλλά δεν κατάφερε να το επαναφέρει και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

    Η αιτία θανάτου της 8χρονης μέσα στην πισίνα κατασκήνωσης

    Η νεκροψία της 8χρονης ολοκληρώθηκε και ο ιατροδικαστής έδειξε την αιτία θανάτου του παιδιού μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, τα ιατροδικαστικά ευρήματα «έδειξαν» ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

    Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας “Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.”, την Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρίσκονταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

    Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που κλήθηκε αμέσως στον χώρο.

    Ασθενοφόρο μετέφερε την άτυχη 8χρονη στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

    “Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος” αναφέρει η εταιρεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Φωτιά Αττική: Μόλις το 15%-17% κατοικιών και επιχειρήσεων έχουν ασφαλιστεί – Το μικρότερο ποσοστό στην Ευρώπη

    Επαναλειτουργούν οι Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα

    Eurolife FFH: Άμεση ανταπόκριση στους ασφαλισμένους της που πλήττονται από τις πυρκαγιές



    ΣΧΟΛΙΑ