• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Χωρίς συναλλαγές, με τράπεζες και Μυτιληναίο πάνω από τις 1.410 μονάδες

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίων Καραβίας (Εurobank)

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίων Καραβίας (Εurobank)


    Αντίδραση βγάζουν οι τράπεζες και μαζί τους χαρτιά, όπως ο Μυτιληναίος, αλλά και η Μότορ Όιλ, μετά το χθεσινό άδειασμα της μετοχής στα επίπεδα των 20,60 εξαιτίας της εξόδου από τον MSCI Standard.

    Χθες, ο γενικός δείκτης και ευρωπαϊκοί δείκτες συνέχισαν σε θετικό έδαφος, ενώ ο χαμηλότερος των εκτιμήσεων πληθωρισμός «χονδρικής» (δείκτης τιμών παραγωγού) στις ΗΠΑ πυροδότησε άνοδο στους βασικούς μετοχικούς δείκτες της περιοχής.

    Η σημερινή ατζέντα είναι μάλλον κρίσιμη καθώς περιλαμβάνει τον πληθωρισμό Ιουλίου στις ΗΠΑ και μία επιθυμητή μέτρηση, σίγουρα χαμηλότερη των εκτιμήσεων, θα επισφραγίσει την πρώτη μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, ειδικότερα μετά και τα χθεσινά ανακοινωμένα μεγέθη.

    Επιπλέον, όμως αναμένουμε και την αρχική μέτρηση του ΑΕΠ Β΄τριμήνου της Ευρωζώνης.

    Ανεβάζει στροφές η αγορά από το ξεκίνημα την Τετάρτη, ακολουθώντας το +0,7% της Γερμανίας μετά την αντίδραση πάνω από 1,4% χθες στην Wall.

    Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) σκαρφαλώνει στις 1.412 μονάδες και με άνοδο 0,67% αυτή την ώρα.

    Πάντως, η προοπτική ενός μεγάλου νέου πολέμου στη Μέση Ανατολή, οι οικονομικές ανησυχίες, και οι επικείμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ συνθέτουν ένα αρνητικό παζλ για τις αγορές.

    Αντίδραση 2,2% βγάζει η Άλφα ΑΛΦΑ 0% 1,68 πάνω από το 1,60 ευρώ, +1,5% η ΕΤΕ στα 7,72 ευρώ +1,15% η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 στα 2,02 ευρώ, λιγότερο 0,51% η μετοχή της Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 στα 3,91 ευρώ.

    Οι τραπεζικές μετοχές κάνουν come back μετά το sell off της 5ης Αυγούστου.

    Από εκεί και πέρα, κοντά στο 1% τα κέρδη για τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 στο ξεκίνημα, που πιάνει τα 34 ευρώ, στα 14,72 ευρώ ενισχύεται ο ΟΤΕ και με άνοδο 1,17%, στα 15,72 αμετάβλητος ο ΟΠΑΠ+1,24% η μετοχή της Μότορ Όιλ, στα 21,28 ευρώ, στο 1,11 η Ιντραλότ αμετάβλητη, +1,29% στο 1,88 η Ελλάκτωρ, στα 11,71 ευρώ σκαρφαλώνει η ΔΕΗ.

    Πιέσεις στα 30,40 ευρώ για την Τιτάν, που συναντά δύσκολη αντίσταση, όπως φαίνεται στις τελευταίες συνεδριάσεις στην περιοχή αυτή.

    Υποτονικός ο τζίρος, ούτε 4 εκατ. Ευρώ στις 10.53. Προφανώς, λόγω ημέρας, δεδομένου ότι η αγορά έχει αργία αύριο λόγω της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιοι πουλάνε Motor Oil και γιατί

    Ιντραλότ: Τι συμβαίνει με τη μετοχή, οι εντολές από Morgan Stanley και UBS

    Αποκάλυψη mononews: Τι έγινε στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τη φωτιά – Η κάλυψη σε Κικίλια και τα τραγικά λάθη που έφεραν τον όλεθρο



    ΣΧΟΛΙΑ