• Κοινωνία

    Γλυφάδα: Πρόστιμο 9.200 ευρώ συνολικά για τη φωτιά στην Τερψιθέα – Στον εισαγγελέα οι δυο 14χρονοι

    • NewsRoom


    Πρόστιμο ύψους 4.640,60 ευρώ επιβλήθηκε σε κάθε έναν από τους δύο μαθητές Γυμνασίου που συνελήφθησαν για τη φωτιά στη Γλυφάδα το βράδυ της Δευτέρας.

    Οι δύο ανήλικοι. ηλικίας 14 ετών οδηγήθηκαν μαζί με τους γονείς τους στο αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας όπου έδωσαν κατάθεση. Οδηγούνται στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών καθώς η σύλληψή τους έγινε στα πλαίσιο του αυτοφώρου.

    Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική τους δύο 14χρονους συνέλαβαν στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

    Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής για τη σύλληψη των δύο ανηλίκων:

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνελήφθησαν χθες, 12 Αυγούστου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), δύο (2) ανήλικοι, για πυρκαγιά από πρόθεση, σε δασική έκταση, στην περιοχή Τερψιθέα, του δήμου Γλυφάδας, στην Αττική και τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 4.640,60€ έκαστος.

    Οι προαναφερθέντες καθώς και οι κηδεμόνες τους, θα οδηγηθούν σήμερα, 13 Αυγούστου 2024, στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

    Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου δήλωσε:

    «Ευτυχώς όλα καλά. Εστία φωτιάς είχαμε λίγο πριν τις 8 το βράδυ σήμερα στην Άνω Γλυφάδα, στην Τερψιθέα, πίσω ακριβώς από το γήπεδο ποδοσφαίρου.

    Στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά, που είναι δύσβατο και μη προσβάσιμο από οχήματα, έφτασε άμεσα η πολιτική μας προστασία και οι εθελοντές μας που περιπολούσαν στην περιοχή και η πυροσβεστική που επιχείρησε μάλιστα με δύο ελικόπτερα και η πυρκαγιά έσβησε.

    Τα ελικόπτερα χρησιμοποίησαν το νερό από δεξαμενή που έχουμε εγκαταστήσει στην περιοχή και έτσι χωρίς καμία καθυστέρηση μπόρεσαν να επιχειρήσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

    Από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας η σημερινή πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού.»

     

    Διαβάστε επίσης:

    Πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική: 14 μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους

    Meteo: Πρόγνωση των ανέμων για την Αττική μέχρι το βράδυ της Τρίτης

    Πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική: Βελτιωμένη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Καλύβια Θορικού(upd)



    ΣΧΟΛΙΑ