• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πάνω από 4% η βουτιά στη Motor Oil, τα βλέμματα στην ΙΝΛΟΤ

    Ένας άνδρας περπατά δίπλα από έναν Πίνακας στο Χρηματιστήριο Αθηνών σε ημέρα πτώσης


    Με βουτιά πάνω από 4% η μετοχή της Motor Oil στο ξεκίνημα και ο γενικός δείκτης οπισθοχωρεί πάλι προς τις 1395 μονάδες.

    Ανοδικά όμως κινήθηκε χθες ο γενικός δείκτης, αλλά με ιδιαίτερα χαμηλό όγκο συναλλαγών, ενώ η εικόνα των διεθνών μετοχικών δεικτών υπέδειξε σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα.

    Στο εσωτερικό, αρνητική έκπληξη είχαμε από MSCI καθώς αφαίρεσε την ΜΟΗ από τον δείκτη MSCI Standard Greece και την μετέφερε στον Small Cap Greece, παρατηρεί η Depolas Investments.

    Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη οικονομικών προσδοκιών Αυγούστου ZEW σε Γερμανία και Ευρωζώνη, ενώ στις ΗΠΑ αναμένουμε τον δείκτη τιμών παραγωγού Ιουλίου.

    Συνέχεια διακυμάνσεων βλέπουμε για σήμερα στο ΧΑ με την ΜΟΗ στο επίκεντρο καθώς περαιτέρω πτώση ενδεχομένως να δώσει ένα καλό σημείο εισόδου στον τίτλο.

    Κατά τα άλλα, η πορεία της αγοράς μέχρι τέλος Αυγούστου, όπου αναμένεται να επανέλθει η ροή ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα πρώτου 6μήνου, αναμένεται, κατά τους αναλυτές, να εμφανίσει οριακές διακυμάνσεις, όσο οι αγοραστές δεν αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για επαναφορά του δείκτη πάνω από τις 1.400 μονάδες. Περιοχή που δύο φορές, χθες, αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα “προσπάθησε” να κατακτήσει η αγορά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μέσα στο πρόγραμμα, οι χαμηλές συναλλαγές, εξαιτίας της θερινής ραστώνης με ολόκληρα τμήματα από το private banking να βρίσκονται σε… διακοπές. Λίγο πάνω από τα 2 εκατ. Ευρώ οι συναλλαγές στο ξεκίνημα της Τρίτης, αν και νωρίτερα την ίδια μέρα η αγορά του Τόκιο έκλεισε με άνοδο 3%.

    Ήπιες οι διακυμάνσεις αυτή την ώρα. Κέρδη 1% για την Optima, οριακά κέρδη για την Alpha Bank, στα 1,55 ευρώ, την ΕΤΕ, στα 7,53, και για την Πειραιώς στα 3,839 ευρώ.

    Μικρές οι απώλειες για τη Eurobank, λίγο κάτω από τα 2 ευρώ.

    Από εκεί και πέρα στα 30,30 υποχωρεί η Τιτάν, στα 10,73 ευρώ αμετάβλητη η Aegean, στα 31,64 σταθερή η Coca Cola.

    Στα 20,90 και κίνηση προς τα χαμηλά 52 εβδομάδων η μετοχή της Μότορ Όιλ.

    Στο 1,10 η μετοχή της Ιντραλότ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι γνωστό fund χτίζει θέση στη μετοχή. Πρόκειται, κατά τις πληροφορίες, για την Amber Capital, η οποία παλιότερα είχε θέση στην Ελλάκτωρ και στον ΟΤΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    Buy, hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΒΙΟ, CENER, EXAE και ΠΕΙΡ

    IRIS: Νέο ρεκόρ συναλλαγών αξίας 611 εκατ. ευρώ για τον μήνα Ιούλιο

    MSCI: Εκτός η Motor Oil, ήττα για το ΧΑ (και την ΤΙΤΑΝ)



    ΣΧΟΛΙΑ