• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Εκτόξευση 4,2% για το WTI και 3,3% για το Brent με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Απότομη άνοδο σημείωσαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου τη Δευτέρα, ενισχυμένα από την ανησυχία για το ενδεχόμενο μιας άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ.

    Το Ιράν έχει ορκιστεί να προβεί σε αντίποινα εναντίον του Ισραήλ για τη δολοφονία ενός κορυφαίου αξιωματούχου της Χαμάς στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου. Το Ισραήλ έθεσε τον στρατό του σε υψηλό συναγερμό τη Δευτέρα, αφού παρατήρησε τις προετοιμασίες του Ιράν και της μαχητικής ομάδας Χεζμπολάχ για πιθανή επίθεση, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

    Το West Texas Intermediate για παράδοση τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 3,22 δολαρίων ή 4,2% για να τερματίσει στα 80,06 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το υψηλότερο κλείσιμο από τις 19 Ιουλίου.

    Το Brent Οκτωβρίου σημείωσε άλμα 2,64 δολαρίων ή 3,3% για να διαμορφωθεί στα 82,30 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe – το υψηλότερο από τις 25 Ιουλίου.

    Την ίδια ώρα πάντως, ο OPEC ο οποίος μείωσε την εκτίμησή του για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου λόγω της ηπιότητας στην Κίνα.

    Διαβάστε επίσης

    Ενισχύεται η συνδρομή προς τη χώρα μας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

    ΑΔΜΗΕ για τη φωτιά στην Αττική: Έχουν επηρεαστεί γραμμές μεταφοράς – Μέσω εναλλακτικών κυκλωμάτων η ηλεκτροδότηση

    Χαμάς: Σκότωσε έναν όμηρο και τραυμάτισαν άλλους δύο



    ΣΧΟΛΙΑ