• Κοινωνία

    Φωτιά στην Αττική: Έρχεται κυπριακή αποστολή για βοήθεια στην κατάσβεση – Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Χριστοδουλίδης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Χριστοδουλίδης (Πηγή: ΕΡΤ)


    Η Κύπρος ετοιμάζει πολυμελή αποστολή η οποία θα αναχωρήσει άμεσα για την Αθήνα προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες των ελληνικών Αρχών ενάντια στις πυρκαγιές που μαίνονται στην Αττική.

    Στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Ελλάδας για αποστολή κυπριακής αποστολής.

    Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για όλες τις συντονισμένες ενέργειες, στις οποίες προβαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σύσταση αποστολής και για τη ναύλωση αεροσκάφους, για την άμεση μετάβαση της αποστολής στην Αττική, ούτως ώστε να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

    Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η Κύπρος πάντα βρίσκεται και θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας και εξέφρασε την ευχή η πύρινη λαίλαπα να τεθεί το συντομότερο δυνατόν υπό έλεγχο.

    Διαβάστε επίσης: 

    Κύπρος: Στέλνει βοήθεια στην Αθήνα για τις πυρκαγιές

    Άγιον Όρος: Νέοι σεισμοί μεγέθους 4,1 και 4,2 Ρίχτερ

    Δραματικές ώρες στη ΒΑ Αττική: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά, καίγονται σπίτια σε Νέα Πεντέλη και Πάτημα Βριλησσίων (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ