• Business

    Omid Kordestani: Ο πρώην πρόεδρος της Twitter μήνυσε τo Χ του Elon Musk για 20 εκατ. δολάρια σε μετοχές

    Omid Kordestani

    Omid Kordestani


    Ο πρώην πρόεδρος της Twitter, Omid Kordestani, μήνυσε την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, ισχυριζόμενος ότι ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Elon Musk αρνείται να εξαργυρώσει μετοχές αξίας άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων που του οφείλονται.

    Ο Kordestani υπηρέτησε ως εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας από το 2015 έως το 2020 και παρέμεινε στο διοικητικό συμβούλιο για άλλα δύο χρόνια, έως ότου ο Musk  να αγοράσει  την πλατφόρμα για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Στην καταγγελία του ο Kordestani αναφέρει πως το μεγαλύτερο μέρος της αποζημίωσής του ήταν μετοχές, τις οποίες λέει ότι ο Musk αρνείται να πληρώσει.

    Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου ισχυρίζονται ότι η X Corp., όπως μετονόμασε ο Μασκ την εταιρεία, επιδιώκει «να καρπωθεί τα οφέλη από τα επτά χρόνια υπηρεσίας του κ. Kordestani στο Twitter χωρίς να τον πληρώσει για αυτό».

    Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, είναι η τελευταία από μια σειρά νομικών αγωγών που έγιναν εναντίον του Musk από πρώην αξιωματούχους του Twitter, από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της πλατφόρμας. Τον Μάρτιο, τέσσερα πρώην στελέχη της εταιρείας μήνυσαν τον Musk για φερόμενη παρακράτηση άνω των 128 εκατομμυρίων δολαρίων σε αποζημιώσεις απόλυσης, μετά την εκδίωξή τους από την εταιρεία.

    Το Χ αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Διαβάστε επίσης

    Τουρκία: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το πολύνεκρο πλήγμα του Ισραήλ κατά σχολείου στη Γάζα

    Ιαπωνία: Πανικός για τον πιθανό επικείμενο «μεγασεισμό» – Αδειάζουν από προμήθειες τα σούπερ μάρκετ

    Φιλιππίνες: Κατηγορούν την Κίνα πως παρενόχλησε αεροσκάφος τους στη Νότια Σινική Θάλασσα



    ΣΧΟΛΙΑ