• Big Story

    Βόμβα από ΝΔ: O Κυριάκος πάει τη συμφωνία στη Βουλή – Ποιες οι επόμενες κινήσεις του Μαξίμου

    Μητσοτάκης


    Ενώπιον της Βουλής για να απολογηθεί καλεί τον πρωθυπουργό η Νέα Δημοκρατία  μετά τις αποφάσεις του Eurogroup, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και άλλους θεσμικούς παράγοντες.

    H επόμενη ημέρα του Eurogroup βρήκε τα πολιτικά κόμματα να αντιπαρατίθενται για το περιεχόμενο των αποφάσεων που ελήφθησαν και την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέτει αίτημα για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, ώστε εκεί να συζητηθούν όλα όσα προβλέπει η συμφωνία της 15ης Ιουνίου. Κοινοβουλευτικοί κύκλοι τονίζουν πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιδοθεί το σχετικό αίτημα στο γραφείο Προέδρου της Βουλής. Διευκρινίζουν ωστόσο ότι «κάποια στιγμή θα γίνει η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση» ενδεχομένως και προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

    Η Νέα Δημοκρατία στέκεται επιθετικά απέναντι στο Μαξίμου θεωρώντας ότι «τα έδωσε όλα όμως δεν πήρε τίποτα από όσα ζητούσε» και μάλιστα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πήρε ένα μόνο μέρος της δόσης και ευχολόγια. Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια που ανέφερε ότι η κυβέρνηση έφερε 4ο μνημόνιο δεσμεύοντας την χώρα με υψηλά πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και 2% ως το 2060, χωρίς όμως να πάρει κάτι για το χρέος ούτε QE.

    O ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε προς τον Πρόεδρο της Βουλής αίτημα για την διεξαγωγή προ ημερησίας διαταξης συζήτησης για την οικονομία και τις αποφάσεις του Eurogroup με την επισήμανση πως η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση, γεγονός που προκάλεσε μεγάλος κόστος στους Έλληνες πολίτες και την οικονομία.

    Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ ζητάει την αποπομπή από την κυβέρνηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για «συμπεριφορές και αναρτήσεις επιπέδου χαμαιτυπείου»  με αφορμή την ανάρτηση φωτογραφίας με μία γραβάτα με σχέδια άσεμνου περιεχομένου.

    Όμως το Μαξίμου προσώρας ακολουθεί τον σχεδιασμό του που περιλαμβάνει την διενέργεια ενός κύκλου επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Ο γύρος των συναντήσεων θα ανοίξει και μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού Γιλντιρίμ στην Αθήνα την Δευτέρα.

    Επίσης σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει και το υπουργικό συμβούλιο για να ενημερωθεί για τα νεώτερα δεδομένα μετά το Eurogroup, όπως επίσης και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καυστική ΝΔ για Τσίπρα: Δεν πήραμε το χρέος, μόνο λιτότητα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανηγυρίζει ο Αλέξης Τσίπρας και το Μαξίμου: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ολοκληρώθηκε το Eurοgroup με επίτευξη συμφωνίας για δόση 8,5 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ