• sports

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος ο Κουρουγκλίεφ στην πάλη – 8o μετάλλιο για την Ελλάδα

    • NewsRoom
    Νταουρέν Κουρουγκλίεφ

    Νταουρέν Κουρουγκλίεφ


    Το 8ο μετάλλιό της κι 6ο χάλκινου χρώματος πανηγυρίζει η ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», καθώς ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ νίκησε στον τελικό του ρεπεσάζ για το  χάλκινο μετάλλιο των 86 κιλών ελευθέρας ανδρών του Ολυμπιακού τουρνουά πάλης, τον Μάιλς Ναζέμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο με 5-4.

    Ο Κουρουγκλίεφ χάρισε στην Ελλάδα το 12ο μετάλλιό της σε Ολυμπιακούς Αγώνες (8ο χάλκινο) και πρώτο μετά το 2004 και το χάλκινο που είχε κατακτήσει στους Αγώνες «Αθήνα 2004» ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν στα 55 κιλά ελληνορωμαϊκής.

    Ο Κουρουγκλίεφ ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και προηγήθηκε 4-0, με τον αντίπαλό του ωστόσο να αντεπιτίθεται στα τελευταία δευτερόλεπτα και να μειώνει σε 4-2. Ακολούθησε θρίλερ, με το challenge της ελληνικής ομάδας να διαμορφώνει το τελικό 5-4 και να χαρίζει ένα ακόμα χάλκινο μετάλλιο στη χώρα μας.

    Ποιος είναι ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ

    Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1992 στο Νταγκεστάν, της Ρωσίας.

    Από μικρός ασχολήθηκε με το άθλημα και έχει πραγματοποιήσει μία εξαιρετική πορεία, όντας δύο φορές Πρωταθλητής Ρωσίας το 2018 και το 2020, Πρωταθλητής Ευρώπης το 2017 και πρώτος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2019 στο Μπακού.

    Ο πόλεμος στην Ουκρανία, δημιούργησε σε αυτόν όπως και σε όλους τους Ρώσους αθλητές ανυπέρβλητα εμπόδια, καθώς έχει απαγορευτεί η συμμετοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις. Ο Κουρουγκλίεφ αναζήτησε λύση για να συνεχίσει να αγωνίζεται στο εξωτερικό και τη βρήκε μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, η οποία τον ενέταξε στο δυναμικό της.

    Διαβάστε επίσης

    Τραγωδία στη Βραζιλία: Συντριβή αεροσκάφους με 62 επιβαίνοντες – Βίντεο από τη στιγμή της συντριβής

    Ρωσία: Χωρίς ρεύμα η περιοχή του πυρηνικού σταθμού στο Κουρσκ

    Διδυμότειχο: Στη φυλακή ο 32χρονος που κατηγορείται για κατ΄εξακολούθηση βιασμό και ενδοοικογενειακή βία από τη σύντροφό του



    ΣΧΟΛΙΑ