• Πολιτική

    Άδωνις Γεωργιάδης: Λυπάμαι που χάλασα τις διακοπές του Κασσελάκη, αν είχε διαβάσει την ανακοίνωση μας θα γλίτωνε τον κόπο

    • NewsRoom
    Άδωνις Γεωργιάδης, Υπ. Υγείας

    Άδωνις Γεωργιάδης, Υπ. Υγείας


    Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, έδωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

    Όπως αναφέρει ο υπουργός, «Αισθάνομαι μία μεγάλη λύπη διότι χάλασα τις διακοπές του Στέφανου Κασσελάκη, αν είχε διαβάσει την ανακοίνωση μας μετά την επιθεώρηση που έκανε σήμερα το πρωί η Γενική Γραμματεύς του Υπουργείου μας στο Νοσοκομείο αυτό, θα γλίτωνε και τον κόπο….

    Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης επαναλαμβάνει την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπ. Υγείας, σχετικά με την αυτοψία που πραγματοποίησε νωρίτερα το πρωί η ΓΓ του Υπουργείου:

    «Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα σε σχέση με το Γενικό Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου:

    • Αναφορικά με το πρόβλημα των ψυκτών πόσιμου νερού του Νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι σε μέρος αυτών παρουσιάστηκαν παθογόνοι οργανισμοί καθώς και συγκέντρωση βαρέων μετάλλων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου. Κατόπιν απόφασης της Διοίκησης του Νοσοκομείου, τέθηκαν όλοι οι ψύκτες εκτός λειτουργίας με σκοπό την διασφάλιση της υγείας ασθενών, επισκεπτών, & νοσηλευτικού προσωπικού. Σε συνέχεια το Νοσοκομείο προέβη σε έρευνα αγοράς και βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασης όλων των ψυκτών του Νοσοκομείου με καινούργιους που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Εντωμεταξύ, από σήμερα, διατίθεται σε χώρους του νοσοκομείου εμφιαλωμένο νερό δωρεάν σε όλους τους εργαζομένους και τους επισκέπτες που το επιθυμούν.

    • Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα που εντοπίστηκαν σε μικρό μέρος του Νοσοκομείου σε σχέση με τον κλιματισμό (σε εικοσιπέντε (25) μονάδες fun coil), μέχρι το τέλος Αυγούστου του τρέχοντος έτους θα έχουν τοποθετηθεί εικοσιπέντε (25) νέες μονάδες fun coil, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν άλλες σαράντα (40) που εκκρεμούν από ανοιχτό διαγωνισμό.

    Επίσης τοποθετήθηκε ήδη μια φορητή μονάδα ψύξης στον χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου μέχρι την οριστική τοποθέτηση μιας ψυκτικής μονάδας δαπέδου (τύπου ντουλάπας).

    – Κανένα λιποθυμικό επεισόδιο δεν έχει περιγράφει και καταγραφεί από τη νοσηλευτική υπηρεσία, πλην ενός το οποίο αφορούσε σε ιστορικό Υπότασης».

    Διαβάστε επίσης

    Νοσοκομείο «Έλενα» – Α. Γεωργιάδης: Μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα

    Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κασσελάκη στο μαιευτήριο «Έλενα»

    Νοσοκομείο – Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου: Τι απαντά η διοίκηση για τη κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα



    ΣΧΟΛΙΑ