• ΑΓΟΡΕΣ

    J.P. Morgan για OTE: Ελκυστική αποτίμηση και αύξηση στην τιμή στόχο στα €18,40

    Κώστας Νεμπής, CEO ΟΤΕ

    Κώστας Νεμπής, CEO ΟΤΕ


    Η J.P Morgan και η ομάδα του Ajay Soni αυξάνουν την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 18,40 ευρώ από προηγούμενη τιμή στόχο στα 17,30 ευρώ με τη σύσταση υπεραπόδοσης (overweight) έναντι της αγοράς να διατηρείται. «Τον τελευταίο μήνα, η μετοχή του ΟΤΕ σημειώνει άνοδο +4,7% (κλάδος: +1,7%).

    Ο ΟΤΕ θα επωφεληθεί από τις ευνοϊκές εξελίξεις στην Ελλάδα, ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές περιμένουν την υπηρεσία σταθερής τηλεφωνίας και την καμπή των εσόδων από υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, προτού μπουν στο παιχνίδι.

    Επιπλέον, η πώληση της Ρουμανίας παραμένει μια μικρή επιβάρυνση. Παρά τις δύο αυτές αντιδράσεις, υποστηρίζουμε ότι στο β’ τρίμηνο τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν κάποιες ανοδικές τάσεις, καθώς ο ΟΤΕ αναμένει τις νέες συμφωνίες χονδρικής FTTH να υπογραφούν άμεσα και το κουπόνι FTTH θα ξεκινήσει το δ’ τρίμηνο. Επιπλέον, θεωρούμε ότι οι μετοχές διαπραγματεύονται σε ελκυστική αποτίμηση, με απόδοση ταμειακών ροών (FCF) 8,9% (μέσος όρος 7%). Παραμένουμε overweight και επικαιροποιούμε την τιμή-στόχο μας για το Δεκέμβριο του 2025 στα €18,4 (από €17,3), με περιθώριο ανόδου 27%», εξηγεί ο Soni.

    Oι ανησυχίες για τη χονδρική πώληση οπτικών ινών είναι υπερβολικές

    Η ανακοίνωση της προεξόφλησης της χονδρικής τιμολόγησης των οπτικών ινών έχει επιβαρύνει τις μετοχές του ΟΤΕ, ωστόσο, πολλοί επενδυτές αιφνιδιάστηκαν από τον ελάχιστο αντίκτυπο που θα είχε στον ΟΤΕ στα έσοδα χονδρικής. Η έκπτωση χονδρικής 28% FTTH ισχύει μόνο για τις FTTH γραμμές οι οποίες αντιπροσωπεύουν μόνο το 1% των εσόδων χονδρικής.

    «Αναμένουμε ότι το 2024 τα έσοδα χονδρικής από τις οπτικές ίνες θα αυξηθούν κατά 3,4% σε ετήσια βάση και τα έσοδα χονδρικής από χαλκό θα μειωθούν κατά 12,6% σε ετήσια βάση. Η συμφωνία χονδρικής FTTH θα υπογραφεί άμεσα και η διοίκηση αναμένει ότι η Vodafone θα υπογράψει τη νέα συμφωνία χονδρικής εντός λίγων ημερών και η Nova εντός λίγων εβδομάδων.

    Οι εκπτώσεις χονδρικής θα πρέπει να ενθαρρύνουν τη Vodafone και τη Nova να προωθήσουν την υπηρεσία FTTH ως γραμμή χονδρικής με χρήση 300MB FTTH και θα μπορούσε να προσφέρει έως και 4,1 ευρώ το μήνα πρόσθετο περιθώριο κέρδους. Αυτό θα αύξανε το περιθώριο κέρδους της Vodafone κατά 11% περίπου και το περιθώριο κέρδους της Nova κατά 16% περίπου», εξηγεί η JPM.

    Το κουπόνι FTTH αναμένεται το δ’ τρίμηνο και θα μειώσει τις τιμές των συμβολαίων κατά €6 το μήνα. «Μετά την εφαρμογή του κουπονιού, το πρόγραμμα 300Mbps της Cosmote θα κοστίζει €34,9 το μήνα (έναντι €33,9 το μήνα για 100Mbps) και το πρόγραμμα 300Mbps της Vodafone θα κοστίζει €29,9 (έναντι 29,9 €/μήνα για 100Mbps).

    Δεδομένων των παρόμοιων τιμών, αναμένουμε ότι πολλοί καταναλωτές θα κινηθούν προς τις υψηλότερες ταχύτητες του FTTH. Πιστεύουμε ότι ο ΟΤΕ θα είναι ο μεγαλύτερος ωφελημένος, είτε αυτό γίνει μέσω λιανικής είτε μέσω χονδρικής, δεδομένου ότι διαθέτει 1,1 εκατ. γραμμές περίπου FTTH», καταλήγει ο οίκος.

    Διαβάστε επίσης:

    Barclays: «Κόβει» την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ μετά τα αποτελέσματα εξαμήνου

    Τι φοβούνται Μυτιληναίος, Νεμπής και Δαυίδ στο δεύτερο εξάμηνο του 2024

    AXIA για ΟΤΕ: Η μετοχή είναι φθηνή σε σχέση με τις ευρωπαϊκές εταιρείες



    ΣΧΟΛΙΑ