• Οικονομία

    Aγορά αυτοκινήτου: Οι Ευρωπαίοι στρέφονται στα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά οχήματα

    • NewsRoom


    Σταθερά ανοδική πορεία ακολουθεί το  τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη η πώληση μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όταν μόλις πριν από  λίγο καιρό η ζήτηση ήταν μικρή.

    Τον φετινό Ιανουάριο το μερίδιο πωλήσεων μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οχημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά κυμάνθηκε στο 4,01%. Από τότε τα πράγματα έχουν βελτιωθεί και τον φετινό Ιούνιο έφθασε στο 5,30%. Ποσοστό που αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα.

    Παρά την οριακή άνοδο των πωλήσεων καινούριων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, η ζήτηση για μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξακολουθεί να είναι μειωμένη. Ένας σημαντικός λόγος είναι οι αυξημένες τιμές πώλησης, αλλά και τα γνωστά προβλήματα των ηλεκτρικών πρώτης γενιάς που ήταν η μικρή αυτονομία. Σε αυτή την εξίσωση θα πρέπει να βάλουμε και την έλλειψη υποδομών φόρτισης που αποτελεί πρόβλημα όχι μόνο για τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και για τα καινούρια.

    Το μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων καταγράφεται στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ηλικίας έως τεσσάρων ετών. Είναι και αυτά που φέρουν καλύτερη τεχνολογία, αλλά έχουν και αρκετά μεγάλες αυτονομίες.

    Τα συγκεκριμένα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά BEV αύξησαν τον Ιούνιο το μερίδιο αγοράς τους κατά 36,7% σε σχέση με τον φετινό Ιανουάριο, δείχνοντας παράλληλα την τάση και την στροφή των Ευρωπαίων καταναλωτών προς τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΕ (Έρευνα): Ποια μέτρα έχουν λάβει χώρες για την προώθηση της φιλικής προς το περιβάλλον αυτοκίνησης

    Κέρδη για 61,3 εκατ. ευρώ για τις τρεις μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες

    Αυτό είναι το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει η Ελλάδα και ο Τζιτζικώστας

     



    ΣΧΟΛΙΑ