• Architecture & Design

    Η OMEGA παρουσιάζει το Paris 2024 Bronze Gold Edition

    OMEGA- Paris 2024 Bronze Gold Edition


    Ως επίσημος χρονομέτρης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, η OMEGA επέστρεψε με ένα συλλεκτικό ρολόι χειρός και γράφει ιστορία, με την in-house movement να παραπέμπει ξεκάθαρα στο vintage 30T2.

    Ο σχεδιασμός αποτελεί έναν φόρο τιμής στις κορυφαίες αθλητικές επιδόσεις, με τις οποίες η OMEGA συνδέεται ενεργά σε παγκόσμια κλίμακα. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η ελβετική εταιρεία ωρολογοποιίας είναι ο Επίσημος Χρονομέτρης των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1932. Φέτος ήρθε στο Παρίσι για να αναλάβει τη χρονομέτρηση της διοργάνωσης για 31η φορά στην ιστορία.

    Ενσωματώνοντας τον χρυσό, το ασήμι και τον χαλκό στην κατασκευή του, το OMEGA Paris 2024 Bronze Gold Edition είναι ειδικά κατασκευασμένο ως φόρος τιμής στα εμβληματικά μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Το Paris 2024 Bronze Gold Edition της OMEGA ενσωματώνει και τα τρία θρυλικά υλικά σε ένα συλλεκτικό σχέδιο – με κάσα 39 χιλιοστών, η οποία είναι κατασκευασμένη με το αποκλειστικό κράμα χαλκού και χρυσού της εταιρίας, ένα λαμπερό καντράν από ασήμι Ag 925 και δείκτες από χρυσό Sedna™ 18 καρατίων με ειδική επίστρωση PVD Bronze Gold.

    OMEGA- Paris 2024 Bronze Gold Edition

     

    Για τους γνώστες, η vintage εμφάνιση του σαφέστατα και είναι εμπνευσμένη από το κλασικό ρολόι χειρός της OMEGA που κατασκευάστηκε το 1939 – την περίοδο κατά την οποία ξεκίνησε ο ρόλος της ως επίσημου χρονομέτρη. Αυτό το ρολόι φιλοξενούσε τον διάσημο μηχανισμό Calibre για την ένδειξη δευτερολέπτων με χειροκίνητη περιέλιξη 30T της OMEGA και έφερε την αναφορά «CK 859» στα φύλλα τεχνικών δεδομένων σε σχέση με το υλικό και το σχήμα της κάσας.OMEGA- Paris 2024 Bronze Gold Edition

    Συνεχίζοντας αυτήν την παράδοση, η έκδοση που είναι αφιερωμένη στο Παρίσι 2024 φέρει χαραγμένη την ένδειξη «BG 859» στο πίσω μέρος της κάσας. Διάσημο για την απαλή ροζ απόχρωση και την ασύγκριτη ανθεκτικότητά του στη διάβρωση, χωρίς εμφάνιση οξείδωσης, το κράμα χαλκού και χρυσού είναι εμπλουτισμένο με ευγενή μέταλλα (37,5% χρυσό 9Κ, καθώς επίσης παλλάδιο και ασήμι).

    Χαρακτηριστικό είναι και το μοτίβο «Clous de Paris» που βρίσκεται στο κέντρο του καντράν, το οποίο έχει τις ρίζες του στη γαλλική δεξιοτεχνία και παραμένει εμβληματικό. Εκτός από την ένδειξη «BG 859», η κάσα είναι επιπλέον διακοσμημένη με το ανάγλυφο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

    OMEGA- Paris 2024 Bronze Gold Edition

    Το Paris 2024 Bronze Gold Edition διαθέτει καφέ δερμάτινο λουράκι από δέρμα μοσχαριού με αμμοβολημένη αγκράφα από κράμα χαλκού και χρυσού και γυαλιστερό, χαραγμένο εξώγλυφο vintage λογότυπο (το ίδιο είναι επίσης χαραγμένο στην κορώνα του ρολογιού).

    Τέλος, δεν θα μπορούσαν να είναι απόντα τα υψηλότερα πρότυπα ακρίβειας και απόδοσης. Έτσι, διαθέτει το ομοαξονικό Master Chronometer Calibre 8926. Αυτός ο μηχανισμός χειροκίνητης περιέλιξης αποτελεί έναν σύγχρονο φόρο τιμής στον μηχανισμό 30T2 που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν.

    OMEGA- Paris 2024 Bronze Gold Edition

    Διαβάστε επίσης:

    Paris 2024 Architecture: Πρόκειται για γλυπτό ή skatepark;

    Μογγολία: Νικητές πριν καν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

    Εσείς πόσα θα δίνατε για να αγοράσετε το θρυλικό Winn House με την υπογραφή του Frank Lloyd Wright;



    ΣΧΟΛΙΑ