• ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024

    Νέα Οδός & Κεντρική Οδός: Στον «αγώνα» της οδικής ασφάλειας & της προστασίας του περιβάλλοντος, «τρέχουμε» καθημερινά!

    • NewsRoom

    Ακόμη μια χρονιά, Νέα Οδός και Κεντρική Οδός είναι χορηγοί Οδικής ασφάλειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος στο Ράλλυ των Θεών!

    Φέτος, η διοργανώτρια αρχή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Motor Sport Greece, επίλεξε τον εμβληματικό Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.) Μαλακάσας, τον γνωστό σε όλους Σείριο, για να διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, η υπερειδική διαδρομή που θα είναι νυχτερινή καθώς θα ξεκινήσει στις 21:00 το βράδυ.

    Η εμβληματική εγκατάσταση του Σ.Ε.Α. , πλήρως ανανεωμένη, θα υποδεχτεί τους θεατές και φίλους του Ράλλυ σε μια μοναδική εκδήλωση. Στον Σείριο, η Νέα Οδός αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσήλωση της στην οδική ασφάλεια και στο περιβάλλον.

    Στις εγκαταστάσεις του Σ.Ε.Α. λειτουργεί τόσο ένα state of the art Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής όσο και ο πρώτος και μεγαλύτερος υβριδικός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας! Τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να φορτίσουν σ’ αυτόν με ρεύμα που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά που αποτελούν το στέγαστρο του χώρου στάθμευσης.

    Ο Σείριος, αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε ταξιδιώτη, εξελίχθηκε, εκσυγχρονίστηκε και μπορεί πλέον να συμβάλει αποτελεσματικά σε τομείς ζωτικής σημασίας, όπως η οδική ασφάλεια και η βιωσιμότητα.

    Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Νέα Οδός, δείχνουν τον δρόμο δίνοντας μία καινοτόμο προσέγγιση και μία ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη λύση στις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες αεροδρομίων, λιμανιών, αυτοκινητοδρόμων, καθώς και άλλων μεγάλων καταναλωτών, για πρόσβαση σε καθαρή ενέργεια.

    Ο Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.) Σείριος στη Μαλακάσα, είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος στην Ελλάδα υβριδικός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε ελληνικούς αυτοκινητόδρομους που λειτουργεί με απευθείας σύνδεση των ταχυφορτιστών στο συνεχές ρεύμα που παράγεται από τα ηλιακά πάνελ.

    Το πρωτοποριακό αυτό έργο περιλαμβάνει:

    Κατασκευή στεγάστρων για τα πάρκινγκ των αυτοκινήτων, τοποθέτηση σε αυτά ηλιακά πάνελ , συνολικής ισχύος περίπου 500 kWp, 2 φορτιστές DC 120kW έκαστος σε κάθε κλάδο, δηλαδή σύνολο 4 φορτιστές ισχύος, καθώς και υβριδικούς μετατροπείς ενέργειας, με το ρεύμα από τα ηλιακά πάνελ να πηγαίνει στο φορτιστή όταν υπάρχει αυτοκίνητο να φορτίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας και παράλληλα όση ενέργεια δεν καταναλώνεται από τις φορτίσεις οχημάτων, να χρησιμοποιείται απευθείας για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου του Σείριου.

    Η Νέα Οδός έλαβε για το 2024, 4 βραβεία για την μοναδική επένδυση στον Σ.Ε.Α. Μαλακάσας «Σείριος», δύο εκ των οποίων χρυσά. Αυτό το πραγματικά καινοτόμο «προϊόν» για τον οδηγό ηλεκτρικού αυτοκινήτου, κάνει πράξη τη δέσμευσή της Νέας Οδού να αποτελεί τον καλύτερο δυνατό συνοδηγό!

    Επιπλέον η Νέα Οδός στοχεύει στρατηγικά σε διαρκείς επενδύσεις στην προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος ώστε οι αυτοκινητόδρομοι που διαχειρίζεται να είναι πραγματικά οι πιο πράσινοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας.

     

    Σείριος και Ράλλυ Ακρόπολις

    Στο πλαίσιο του νέου, πολύ πιο εξωστρεφούς προσώπου του Σείριου, θα πραγματοποιηθεί μία ιστορική υπερειδική, που αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού από όλο τον κόσμο.

    Μετά την Πλατεία Συντάγματος, το ΟΑΚΑ και την Πλατεία Νερού, τα τρία εμβληματικά σημεία της Ελλάδας που χαρακτήρισαν τα πρόσφατα ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, τη σκυτάλη για την υπερειδική διαδρομή του 2024 παίρνει μία απρόσμενη τοποθεσία.

    Ο Σείριος θα αποτελέσει τον τόπο συνάντησης θεατών και αγωνιζομένων του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στις 7 Σεπτεμβρίου 2024, με μια διαδρομή πρωτοφανή για τα δεδομένα του Αγώνα.


    Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα εκκινούν πάνω στο κατάστρωμα του αυτοκινητόδρομου, καλύπτοντας μια διαδρομή 2km. Τμήμα της διαδρομής θα περνά μέσα από το πάρκινγκ του Σ.Ε.Α. Σείριος στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ κατά μήκος της χάραξής της θα υπάρχουν τεχνητά εμπόδια. Ένα μοναδικό θέαμα, μία πρωτόγνωρη εμπειρία που ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών επίδοξων επισκεπτών.

    Η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός είναι Χορηγοί Οδικής Ασφάλειας & Προστασίας Περιβάλλοντος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024.

    «Στο Ράλλυ της ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος, “τρέχουμε” καθημερινά!» είναι το κεντρικό μήνυμα της πρωτοβουλίας που φέρνει με έναν απρόσμενο και συναρπαστικό τρόπο και τον Σείριο στο κέντρο του οδικού μας χάρτη!

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «EKO Acropolis Rally Diary 2024»