• Οικονομία

    JP Morgan: «Το 75% των συναλλαγών του παγκόσμιου carry trade έχει σταματήσει»

    • NewsRoom
    Τζέιμς Ντάιμον, CEO JPMorgan

    Τζέιμς Ντάιμον, CEO JPMorgan


    Η JP Morgan εξέδωσε προειδοποίηση προς τους επενδυτές ότι το carry trade, που έχει επηρεάσει αρνητικά τις αμερικανικές μετοχές τις τελευταίες ημέρες, δεν έχει ολοκληρωθεί.

    Αναλυτές της αγοράς επισημαίνουν ότι το πρόσφατο sell-off στα διεθνή χρηματιστήρια εν μέρει υποκινήθηκε από την αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων στην Ιαπωνία κατά 15 μονάδες βάσης.

    Οι αποδόσεις στα καλάθια carry trade που παρακολουθεί η τράπεζα έχουν πέσει περίπου 10% από τον Μάιο, έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής Antonin Delair, Meera Chandan και Kunj Padh σε σημείωμα προς τους πελάτες. Οι κινήσεις εξαφάνισαν τις αποδόσεις την αρχή του έτους μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία και μείωσαν σημαντικά τα κέρδη που συσσωρεύτηκαν από τα τέλη του 2022.

    «Το σποτ συστατικό του παγκόσμιου καλαθιού μεταφοράς υποδηλώνει ότι το 75% των συναλλαγών έχει σταματήσει», έγραψε η ομάδα της JPMorgan.

    Η στρατηγική – η οποία περιλαμβάνει δανεισμό με χαμηλά επιτόκια για τη χρηματοδότηση αγορών σε περιουσιακά στοιχεία υψηλότερης απόδοσης αλλού – είναι στο επίκεντρο εδώ και μήνες.

    Το πρόσφατο selloff ήταν διπλάσιο από το συνηθισμένο ρυθμό σε μια αποχώρηση από το carry trade, με τους αναλυτές να υπονοούν ότι ενδέχεται να υπάρχει μικρή ευκαιρία για ανάκαμψη τον Αύγουστο, καθώς «το ημερολόγιο της κεντρικής τράπεζας είναι άδειο για αυτήν την περίοδο και η αστάθεια έχει ήδη αρχίσει να μειώνεται».

    Ο carry trade θα συνεχιστεί

    Ο αναλυτής Sandilya δήλωσε ότι το κλείσιμο των θέσεων στο carry trade έχει ολοκληρωθεί μόνο κατά το ήμισυ και ότι οι επενδυτές που περιμένουν γρήγορη ανάκαμψη είναι πιθανό να απογοητευτούν.

    Σύμφωνα με τον Sandilya, η εκκαθάριση του carry trade εντός της κερδοσκοπικής επενδυτικής κοινότητας έχει ολοκληρωθεί κατά 50% έως 60%.

    Συνεπώς, η διαδικασία αυτή δεν έχει τελειώσει ακόμα.

    Διαβάστε επίσης

    Κίνα-Ευρώπη: Ετήσια αύξηση 34,2% κατέγραψε ο όγκος μεταφοράς φορτίου με εμπορικές αμαξοστοιχίες, στο πρώτο εξάμηνο

    Allianz: Αύξηση 7,5% στα καθαρά κέρδη το β’ τρίμηνο του 2024

    ΔΕΠΑ Εμπορίας: Πράσινη ανάπτυξη και στρατηγικές επιλογές παρά τις προκλήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ