• LIFE&STYLE

    Σκάνδαλο στη Νορβηγία: Συνελήφθη ο μεγαλύτερος γιος της πριγκίπισσας Μέτε-Μάρτι για ξυλοδαρμό γυναίκας

    • NewsRoom
    Ο Μάριους Μποργκ Χέιμπι

    Ο Μάριους Μποργκ Χέιμπι


    Ο Μάριους Μποργκ Χέιμπι, ο μεγαλύτερος γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε-Μάρτι, συνελήφθη το Σαββατοκύριακο με την κατηγορία ότι χτύπησε μια γυναίκα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της χώρας.

    Ο Μάριους Μποργκ Χέιμπι, 27 ετών, πέρασε περισσότερες από 30 ώρες υπό κράτηση μετά από ένα περιστατικό σε ένα διαμέρισμα στο Frogner του Όσλο όπου μια γυναίκα γύρω στα 20 της κάλεσε την αστυνομία.

    Ο 27χρονος είναι προγονός του διαδόχου του θρόνου Χάακον και είναι διάσημος στη Νορβηγία από όταν μικρό παιδί.

    Σύμφωνα με τη Se og Hør ο Μάριους Μποργκ Χέιμπι φέρεται να επιτέθηκε στη γυναίκα «ψυχολογικά και σωματικά». Η νορβηγική εφημερίδα ανέφερε ότι ο Μάριους αντιμετωπίζει προκαταρκτικές κατηγορίες για «σωματική παραβίαση» και «φθορά», αφού το διαμέρισμα φαινόταν να έχει «καταστραφεί» όταν έφτασε η αστυνομία.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι νωρίς το πρωί της Κυριακής έλαβε μια κλήση από ένα διαμέρισμα στο Όσλο, έπειτα από έναν διαπληκτισμό που σημειώθηκε εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένας άνδρας συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος την επόμενη ημέρα.

    Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Μποργκ Χέιμπι τέθηκε σε απομόνωση και υποβλήθηκε σε εξέταση αίματος για να διαπιστωθεί εάν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

    Το διαμέρισμα όπου συνέβη το περιστατικό φαίνεται να έχει καταστραφεί, σύμφωνα με τη νορβηγική ταμπλόιντ Dagbladet.

    Ο 27χρονος φέρεται τώρα να βρίσκεται στο βασιλικό κτήμα Skaugum μαζί με την 50χρονη μητέρα του.

    Η Μέτε-Μάρτι έπρεπε να παρευρεθεί στον τελικό των 1500 μέτρων των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού χθες το βράδυ, ωστόσο ο διάδοχος του θρόνου Haakon εμφανίστηκε μόνος στις εξέδρες.

    Μιλώντας σε Νορβηγούς δημοσιογράφους από το τουρνουά, ο διάδοχος του θρόνου Χάακον δήλωσε: «Είναι σοβαρό θέμα όταν η αστυνομία εμπλέκεται με αυτόν τον τρόπο, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι σωστό να μπω στις λεπτομέρειες της υπόθεσης».

    Το νορβηγικό παλάτι επιβεβαίωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η πριγκίπισσα Μέτε-Μάρτι αποφάσισε να «αναβάλει προσωρινά» το ταξίδι της.

    «Η πριγκίπισσα ανέβαλε προσωρινά την αναχώρησή της και ελπίζει να ταξιδέψει αργότερα», έγραψε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Παλατιού σε μήνυμα στη Se og Hør.

    Ο Όβιντ Μπράτλιν, ο οποίος έχει πείρα σε ποινικές υποθέσεις υψηλού προφίλ, προσλήφθηκε από τον Μάριους Μποργκ Χέιμπι ως δικηγόρος υπεράσπισης του.

    Σε μια δήλωση στο Se og Hør, ο Μπράτλιν είπε: «Η κατηγορία αφορά την επίθεση, η οποία σύμφωνα με το νόμο είναι η λιγότερο σοβαρή μορφή βίας. Ούτε ο πελάτης μου ούτε εγώ έχουμε ενημερωθεί για τις πλήρεις λεπτομέρειες της υπόθεσης και δεν έχει δώσει ακόμη κατάθεση, κατόπιν συμβουλής μου.»

    Διαβάστε επίσης:

    Ισπανία: Ανεξέλεγκτη μαίνεται δασική πυρκαγιά στο Τολέδο

    Βρούτσης: «Το Σπίτι της Γυμναστικής θα έχει το όνομα του Λευτέρη Πετρούνια»

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Καπράλος πρότεινε στον Τεντόγλου να είναι σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης



    ΣΧΟΛΙΑ