• sports

    Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Λύγισε η εθνική πόλο, ήττα από τη Σερβία με γκολ στη λήξη (12-11)

    • NewsRoom
    Φωτογραφία: Eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Φωτογραφία: Eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ


    Η Εθνική πόλο ανδρών «λύγισε» και ηττήθηκε 12-11 από τη Σερβία με γκολ από την… σέντρα, ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη, για να μείνει εκτός ημιτελικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

    Από το ξεκίνημα του αγώνα καμία ομάδα δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, με την Σερβία να σκοράρει κυρίως με τα μακρινά σουτ του Μάντιτς και στον παραπάνω. Η Εθνική ωστόσο είχε λύσεις από όλους τους παίκτες και το ματς ήταν θρίλερ μέχρι το τέλος.

    Στα 6 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη η ελληνική ομάδα ισοφάρισε σε 11-11, όμως οι Σέρβοι έπιασαν στον ύπνο την άμυνα και με ένα αδιανόητο γκολ σε σχεδόν νεκρό χρόνο, πήραν τη πρόκριση στην 4αδα.

    Ο αγώνας

    Ο Παπανικολάου άνοιξε το σκορ με γυριστό στην πρώτη κιόλας ελληνική επίθεση, αλλά με πέναλτι οι Σέρβοι ισοφάρισαν.

    Η άμυνα των Σέρβων και δύο αποκρούσεις του Φιλίποβιτς, κράτησαν την εθνική στο ένα γκολ μέχρι που ο Βλαχόπουλος με ένα ξαφνικό σουτ έκανε το 2-1, όμως αμέσως στον παραπάνω ο Ράσοβιτς ισοφάρισε εκ νέου.

    Ο Φουντούλης έκανε με πέναλτι το 3-2 για την ελληνική ομάδα, αλλά οι Σέρβοι ισοφάρισαν με γκολ από την περιφέρεια, με το 3-3 να κλείνει το πρώτο οκτάλεπτο.

    Με την έναρξη της 2ης περιόδου, ο Μάντιτς στον παραπάνω έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά στην Σερβία, όμως αμέσως ο Κάκαρης μόνος του έκανε το 4-4. Πάλι στον παραπάνω οι Σέρβοι πήραν προβάδισμα με τον Σ. Ράσοβιτς. Και πάλι με τον Παπαναστασίου απάντησε άμεσα η ελληνική ομάδα. Ο Μάντιτς με μία βολίδα έκανε το 6-5 για την Σερβία με φοβερό σουτ, στο τρίτο του τέρμα, που ήταν και το τελευταίο στο οκτάλεπτο, αφού η ελληνική ομάδα είχε εγκλωβιστεί επιθετικά στα τελευταία 4 λεπτά.

    Το τρίτο οκτάλεπτο άρχισε με γκολ ισοφάρισης του Γενηδουνιά, ενώ σε νέο πέναλτι ο Βλαχόπουλος αστόχησε. Ομως ο Σκουμπάκης με ένα γκολ από την περιφέρεια έδωσε προβάδισμα στην ελληνική ομάδα. Ο Μάντιτς και πάλι με κεραυνό, ανάμεσα από δύο αμυντικούς, ισοφάρισε σε 7-7, αλλά αμέσως ο Σκουμπάκης στον παραπάνω έκανε το 8-7 για την Ελλάδα. Ο Β. Ράσοβιτς πήρε ριμπάουντ σε σουτ και ισοφάρισε ξανά. Με το τρίτο του συνεχόμενο γκολ ο Σκουμπάκης έκανε το 9-8 για την Ελλάδα, σκορ με το οποίο μπήκαν οι δύο ομάδες στο τελευταίο 8λεπτο.

    Ο Ράσοβιτς ισοφάρισε 9-9 στον παραπάνω, αλλά ο Γκίλλας απάντησε άμεσα για το 10-9.

    Στον παραπάνω ο Βίκο έκανε το 10-10 και ο Μάντιτς με το 5ο του γκολ έκανε το 11-10 για τη Σερβία. Το σκορ έμεινε εκεί και η Ελλάδα είχε την τελευταία επίθεση για να πάει το ματς στα πέναλτι. Ο Βλαχόπουλος 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ισοφάρισε και οι Σέρβοι πήραν ένα τελευταίο σουτ και ο Γιάσιτς σε νεκρό χρόνο άφησε εκτός 4αδας την Ελλάδα.

    Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-3, 4-2, 2-4

    ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος, Παπανικολάου 1, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος

    ΣΕΡΒΙΑ: Φιλίποβιτς, Μάντιτς 5, Ράσοβιτς Σ. 2, Ραντέλοβιτς, Τσουκ, Ντέντοβιτς, Ντράσοβιτς, Γιάκσιτς Ν. 1, Βίκο 1, Ούμποβιτς, Γιάκσιτς Π., Ράσοβιτς Β. 3, Μίσοβιτς.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Δεν πέρασε τις 1.400 μονάδες παρά την επιθετική άνοδο από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Aegean, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, Πειραιώς και Εθνική

    Πρόεδρος Χιλής: Η κυβέρνηση του Μαδούρο προσπάθησε να διαπράξει νοθεία στις εκλογές της Βενεζουέλας

    Q&R: Εξέδωσε το ομολογιακό δάνειο των 19,1 εκατ. ευρώ – Κάλυψη από την Σοφία Σωτηράκου



    ΣΧΟΛΙΑ