• Μετοχές

    Deutsche Bank για ΟΤΕ: Το πρώτο στίγμα της νέας διοίκησης – Τιμή στόχος τα 19,5 ευρώ ανά μετοχή

    Κώστας Νεμπής, ο νέος πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ

    Κώστας Νεμπής, ο νέος πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ


    Η Deutsche Bank και ο John Karidis επισημαίνουν ότι το +7,6% και το +1,5% που ήταν οι ετήσιες μεταβολές εσόδων και EBITDA(AL) από τον ΟΤΕ στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ήταν σύμφωνες με τις προβλέψεις τους και διατηρούν τη σύσταση αγοράς (buy) για τη μετοχή με τιμή στόχο τα 19,50 ευρώ ανά μετοχή και περιθώριο ανόδου άνω του 30%.

    Προσθέτοντας την προσδοκώμενη μερισματική απόδοση και την επαναγορά μετοχών, η προσδοκώμενη απόδοση της μετοχής του ΟΤΕ, σύμφωνα με τη Deutsche Bank, προσεγγίζει το 40%.

    «Πιστεύουμε ότι το περιουσιακό στοιχείο του ΟΤΕ (δίκτυο κινητής τηλεφωνίας) στη Ρουμανία είναι άσχετο με την επενδυτική πρόταση του Ομίλου καθώς βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης και η αρνητική λειτουργική ταμειακή ροή του είναι σχετικά μικρή (-€21 εκατ. έναντι €742 εκατ. από τον ΟΤΕ για το 2023).

    Ο ΟΤΕ επανέλαβε τις προβλέψεις του για τα οικονομικά μεγέθη για τη φετινή χρήση για περίπου €470 εκατ. ελεύθερες ταμειακές ροές ομίλου μετά από περίπου €610 εκατ.- €620 εκατ. επενδύσεις. Η σημερινή τηλεδιάσκεψη του ΟΤΕ θα είναι επίσης η πρώτη φορά που ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Κώστας Νεμπής, θα μιλήσει με την επενδυτική κοινότητα.

    Όσον αφορά τη φετινή χρήση και το 2025, επί του παρόντος, αναμένουμε ότι ο ΟΤΕ θα επιτύχει ρυθμό αύξησης 5% στις λειτουργικές ταμειακές ροές του, περίπου 0,7% λιγότερο από τους ανταγωνιστές του κατά μέσο όρο, αλλά οι πολλαπλασιαστές αποτίμησής του σε EV/EBITDA και P/E είναι περίπου 24% χαμηλότεροι έναντι του κλάδου και οι αποδόσεις των ελεύθερων ταμειακών ροών του στο 8,5% κατά μέσο όρο είναι 0,5% υψηλότερες.

    Επίσης, η συνολική απόδοση και επιστροφή στους μετόχους κατά 7,8% κατά μέσο όρο είναι 1,1% υψηλότερη, ενώ ο ισολογισμός του είναι πολύ ισχυρότερος με 0,4 φορές καθαρό χρέος προς /EBITDA(AL)) και το επιτόκιο χωρίς κίνδυνο είναι επίσης χαμηλότερο», εξηγεί ο Karidis.

    «Όσον αφορά τον Κώστα Νεμπή, τον νέο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ από την 1η Ιουλίου, επισημαίνουμε τα εξής: Ο κ. Νεμπής είναι ο νέος διευθυντής της εταιρείας και διαθέτει σημαντική εμπειρία από τον ΟΤΕ και την εγχώρια αγορά του και έχει δοκιμαστεί επαρκώς από την Deutsche Telekom, την ελέγχουσα εταιρεία του ΟΤΕ.

    Έχει ήδη προβεί σε αλλαγές στη διοικητική του ομάδα. Με βάση πληροφορίες του LinkedIn, πιστεύουμε ότι έχει αντικαταστήσει τον CTO του ομίλου και τον διευθυντή πληροφορικής και οι επενδυτές θα θελήσουν να μάθουν πώς και σε ποιο βαθμό στοχεύει να αναπτύξει την αξία του ΟΤΕ και ποιες μετρήσεις και στόχους θα πρέπει να παρακολουθούν για να κρίνουν την πρόοδό του», καταλήγει ο Karidis.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΤΕ: Στα 283 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα κέρδη, αυξημένα κατά 5,3% το α’ εξάμηνο

    Οπτική ίνα: Οι κινήσεις για χαμηλότερες χρεώσεις και αύξηση της ζήτησης

    Euroxx Χρηματιστηριακή για ΔΕΗ: Τα κέρδη από την νέα εξαγορά στη Ρουμανία – Αυξάνει κατά 100 εκατ. ευρώ τα EBITDA



    ΣΧΟΛΙΑ