• Business

    Uber: Ισχυρά οικονομικά μεγέθη στο β’ τρίμηνο – Ράλι 6% για τη μετοχή

    • NewsRoom

    Ο CEO της Uber, Dara Khosrowshahi


    Με ισχυρά οικονομικά μεγέθη και καλύτερα των προβλέψεων, ολοκλήρωσε το δεύτερο τρίμηνο η Uber.

    Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα της Uber στο δεύτερο τρίμηνο εμφάνισαν ισχυρή αύξηση κατά 16% από πέρυσι στα 10,7 δισ. δολάρια με τις μικτές της μισθώσεις να είναι ενισχυμένες ακόμα περισσότερο κατά 19% στα 39,95 δισ. αφήνοντας αρκετά πίσω τις ήδη αισιόδοξες εκτιμήσεις των αναλυτών, για 10,57 δισ. και 39,68 δισ. αντίστοιχα.

    Η προσαρμοσμένη δομική κερδοφορία της Uber διαμορφώθηκε στα 1,6 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας κατά πολύ τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που ήταν στα 1,51 δισ.

    Με φόντο την ισχυρή ανάπτυξη των μεγεθών της εταιρείας η μετοχή της πραγματοποιεί ράλι που αγγίζει το 6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, λίγο μετά τις ανακοινώσεις της.

    Ο τζίρος της Uber στις μεταφορικές υπηρεσίες (το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς της) πραγματοποίησε άλμα 25% στα 6,13 δισ. δολάρια υπερβαίνοντας σημαντικά την πρόβλεψη της αγοράς για 5,94 δισ.

    Μάλιστα στις υπηρεσίες delivery η εταιρεία ανέφερε κέρδη 3,29 δισ. ελαφρώς χαμηλότερα από τα 3,32 δισ. που περίμεναν οι αναλυτές.

    Παρά το ισχυρό τρίμηνο και την υπέρβαση των εκτιμήσεων πάντως η Uber έδωσε ένα μάλλον συντηρητικό guidance, προβλέποντας μικτές μισθώσεις στο εύρος των 40,25 δισ. και 41,75 δισ. δολαρίων, το μέσο του οποίου υπολείπεται της πρόβλεψης των αναλυτών για 41,26 δισ.

    Παράλληλα, η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει προσαρμοσμένα δομικά κέρδη μεταξύ 1,58 δισ. και 1,68 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, υψηλότερα σε αυτό το επίπεδο της πρόβλεψης της αγοράς για 1,62 δισ.

    Διαβάστε επίσης

    Caterpillar: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη β’ τριμήνου – Ράλι 5% για τη μετοχή

    UBS: Οι πραγματικές αιτίες πίσω από την πτώση των μετοχικών αγορών

    Metlen: Απολύτως αβάσιμα τα δημοσιεύματα για συγχώνευση με ΑΒΑΞ στις κατασκευές

     



    ΣΧΟΛΙΑ