• Διεθνής πολιτική

    Μέση Ανατολή: «Παρούσα» δηλώνει η Ρωσία – Στη Μόσχα ο Μαχμούντ Αμπάς, μετά την επίσκεψη Σοϊγκού στην Τεχεράνη

    • NewsRoom
    Μαχμούντ Αμπάς

    Μαχμούντ Αμπάς


    Τριήμερη επίσκεψη στη Ρωσία προγραμματίζει ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ενώ μόλις χθες την Τεχεράνη επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού.

    Η επίσκεψη Αμπάς, αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 12η ως την Τετάρτη 14η Αυγούστου, έκανε γνωστό το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο διπλωματική πηγή.

    Στο μεταξύ, το ότι η δολοφονία του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια την περασμένη Τετάρτη στην Τεχεράνη σκοπό είχε να παραταθεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας και περιπλέκει τις συνομιλίες για την επίλυση της σύγκρουσης, δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο ίδιο πρακτορείο.

    «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σκοπός της δολοφονίας» του ηγέτη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος «ήταν να παραταθεί και να επεκταθεί ο πόλεμος» στη Μέση Ανατολή, είπε ο κ. Αμπάς, σύμφωνα με το RIA.

    «Θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για να τερματιστεί η επίθεση και να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Γάζα», πρόσθεσε.

    Εν τω μεταξύ χθες ο γενικός γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού έφθασε στην Τεχεράνη (Ιράν) για συνομιλίες με μέλη της ιρανικής ηγεσίας συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax Σοϊγκού και Πεζεσκιάν θα συζητήσουν θέμα περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας, καθώς και διμερή θέματα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαχμούντ Αμπάς: Η δολοφονία Χανίγια σκοπό είχε να παραταθεί και να εξαπλωθεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας

    Μέση Ανατολή: Κρίσιμες ώρες – Θέμα χρόνου η επίθεση του Ιράν και των συμμάχων του κατά του Ισραήλ

    Γερμανία: Περιμένει χτύπημα του Ιράν μέσα στην εβδομάδα – Ετοίμασε δυο πλάνα διαφυγής των Γερμανών από τον Λίβανο



    ΣΧΟΛΙΑ