• Κοινωνία

    Λίμνη Δοϊράνη: «Στέγνωσε» ο σπουδαίος υδροβιότοπος – Εκπέμπουν SOS οι κάτοικοι και η οικονομία της περιοχής

    • NewsRoom

    Λίμνη Δοϊράνη


    Εκπέμπει SOS, η Λίμνη Δοϊράνη, στην οποία, λόγω παρατεταμένης ανομβρίας, μειώθηκε δραματικά η πτώση του νερού, απειλώντας τον εντυπωσιακό υδροβιότοπο – στολίδι της περιοχής, αλλά και την οικονομία της καθώς η λίμνη αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες ετησίως.

    Η έλλειψη χιονιού στους χειμώνες των τελευταίων ετών έχει προκαλέσει σημαντική μείωση της στάθμης των υδάτων.

    Η ξηρασία που διαρκεί μήνες έχει οδηγήσει σε μια δραματική πτώση της στάθμης της λίμνης, με αποτέλεσμα η τσιμεντένια προβλήτα που βρίσκεται στην παραλία να είναι πλέον εμφανής και να βρίσκεται στη στεριά αφού το νερό έχει υποχωρήσει κατά 30 με 40 μέτρα.

    Η κατάσταση αυτή αποτελεί σοβαρή ανησυχία για την οικολογική ισορροπία της περιοχής, καθώς και για την οικονομία του τοπικού τουρισμού που στηρίζεται στην ομορφιά και τις δραστηριότητες γύρω από τη λίμνη.

    Η Λίμνη Δοϊράνη, από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της χώρας, που φιλοξενεί ψάρια και σπάνια είδη πουλιών, αποτελεί φυσικό όριο με τη γειτονική Βόρεια Μακεδονία, και διακρίνεται για τη μοναδική φυσική της ομορφιά.

    Βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του Κιλκίς και προσελκύει επισκέπτες που απολαμβάνουν την ηρεμία του τοπίου και τις παραδοσιακές ψαροταβέρνες του μικρού χωριού.

    Διαβάστε επίσης:

    Εξωδικαστικός μηχανισμός: Νέο ρεκόρ με ρυθμίσεις €500 εκατ. τον Ιούλιο

    ITX Ελλάς: Πού οφείλεται η εκτίναξη κατά 80% των κερδών της Zara

    Κυβερνήτης σκάφους κατάφερε… ακατόρθωτο!



    ΣΧΟΛΙΑ