• Οικονομία

    Κίνα: Κυβερνητικό σχέδιο 20 σημείων για την τόνωση της εγχώριας κατανάλωσης

    • NewsRoom

    Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ


    Η Κίνα παρουσίασε το Σάββατο τις πρωτοβουλίες της για την τόνωση των καταναλωτικών δαπανών καθώς η ασθενής εγχώρια ζήτηση συνεχίζει να επιβαρύνει την ανάπτυξη.

    Το Κρατικό Συμβούλιο, το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας, ανακοίνωσε σχέδιο με 20 βασικά βήματα, συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης της δυνατότητας ενίσχυσης της κατανάλωσης σε τομείς όπως η εστίαση και η φροντίδα ηλικιωμένων, σύμφωνα με δημοσιευμένη δήλωση στον ιστότοπο της κεντρικής κυβέρνησης.

    Οι αρχές στοχεύουν επίσης να προωθήσουν νέους τύπους δαπανών, να ενθαρρύνουν το άνοιγμα αυτοματοποιημένων καταστημάτων λιανικής χωρίς προσωπικό και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών αθλημάτων και το live streaming ηλεκτρονικό εμπόριο.

    Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας δεσμεύτηκε τον Ιούλιο να καταστήσει προτεραιότητα την τόνωση της κατανάλωσης.

    Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας επιβραδύνθηκε απροσδόκητα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε τριμήνων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον Ιούλιο, καθώς οι παραπαίουσες καταναλωτικές δαπάνες επισκίασαν την άνοδο των εξαγωγών.

    Αυτό πυροδότησε εκκλήσεις προς τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να παράσχουν τόνωση για να βοηθήσουν το Πεκίνο να πετύχει τον ετήσιο στόχο ανάπτυξης για το 2024, ο οποίος βρίσκεται περίπου στο 5%.

    Σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοινώθηκε το Σάββατο, η κυβέρνηση θα ενισχύσει τη χρηματοδοτική στήριξη σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στον κλάδο των υπηρεσιών και θα εφαρμόσει πρόσθετες φοροελαφρύνσεις σε φυσικά πρόσωπα για να αντισταθμίσει το κόστος φροντίδας βρεφών και παιδιών κάτω των τριών ετών, καθώς και των δαπανών για την εκπαίδευση και την υποστήριξη των ηλικιωμένων.

    Το Πεκίνο σχεδιάζει επίσης να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων τουριστικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των κρουαζιερόπλοιων, των γιοτ και των «πτήσεων σε χαμηλό ύψος».

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανία: Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι βύθισε ένα ρωσικό υποβρύχιο και κατέστρεψε ένα αντιαεροπορικό σύστημα S-400

    Ιράν – Δολοφονία Χανίγια: Ανθρωποκυνηγητό σε αναζήτηση των ενόχων για την “ατιμωτική” δολοφονία

    Berkshire Hathaway: Ο Μπάφετ πούλησε το 50% του μεριδίου του στην Apple



    ΣΧΟΛΙΑ