• Business

    Νέο χτύπημα στην αγορά: Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η Fieratex

    • NewsRoom


    Μια ακόμη αίτηση πτώχευσης από ιστορική εταιρεία. Ο λόγος για την Fieratex, η οποία σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο χρηματιστήριο, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.

    Ειδικότερα όπως αναφέρει: «Στο πλαίσιο της ορθής, έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η εταιρεία ΑΦΟΙ ΑΝΕΖΟΥΛΑΚΗ Α.Ε ΒΑΦΕΙΑ ΠΛΕΚΤΗΡΙΑ (ΦΙΕΡΑΤΕΞ) (εφεξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει τα εξής:

    Η εταιρία σε εκτέλεση της από 24.07.2024 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, κατέθεσε την 30η.07.2024 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κιλκίς (Τμήμα Εκουσίας Δικαιοδοσίας), την από 30.07.2024 Αίτηση Πτώχευσης, με την οποία αιτήθηκε την κήρυξη της σε πτώχευση, να οριστεί μέρα παύσης πληρωμών της εταιρείας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 81 παρ 2 του Ν. 4738/2020, να οριστεί Εισηγητής και Σύνδικος της πτώχευσης, άλλως να καταχωρηθεί η επωνυμία της εταιρείας στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Φερεγγυότητας του άρθρου 213, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 77 παρ 4 Ν. 4738/2020, να ενεργηθούν και να διαταχθούν όσα προβλέπονται στον Ν. 4738/2020. Η αίτηση προσδιορίσθηκε όπως συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κιλκίς (Εκούσια Δικαιοδοσία) την 2η-10-2024 με αρ. πινακίου 1.

    Τον Απρίλιο οι χρηματιστηριακές αρχές προχώρησαν σε αναστολή διαπραγμάτευσης καθώς δεν είχε δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις. Τελευταία φορά που το έκανε αυτή ήταν το α’ εξάμηνο του 2023 με τον τζίρο για το 2022 να είναι στα 25,9 εκατ. έναντι 26,2 εκατ. το 2021.

    Η οικογένεια Ανεζουλάκη ίδρυσε την Fieratex (ΑΦΟΙ ΑΝΕΖΟΥΛΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΒΑΦΕΙΑ ΠΛΕΚΤΗΡΙΑ) το 1988. Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Νέα Σάντα εκτείνονται σε 58.000 τ.μ. Η εταιρεία ήταν από τις κορυφαίες κλωστοϋφαντουργικές στην Ελλάδα με πάνω από 2000 εργαζομένους σε αυτοτελή τμήματα διοίκησης και διαχείρισης.

    Τα τελευταία χρόνια βέβαια αντιμετώπιζε τεράστια οικονομικά προωλήματα και είχαν δεκάδες εργαζόμενοι μείνει στο δρόμο. Στις 5 Ιουνίου οι 100 τελευταίοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με συνδικαλιστικές οργανώσεις να αναφέρουν τότε: «Πρόκειται για επιχείρηση η οποία στο διάστημα 2015-23 οι εργαζόμενοι παρήγαγαν σημαντικό πλούτο με κύκλους εργασίας 9ετίας πάνω από 220 εκ. € και κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων που ξεπερνάνε τα 6 εκ. €. Με αυτά τα χρήματα η εργοδοσία καλύπτει τόσα χρόνια τα λειτουργικά έξοδα, αγοράζει νέα μηχανήματα, κάνει αποσβέσεις, αποπληρώνει δάνεια και άλλες υποχρεώσεις. Και ενώ οι εργαζόμενοι τόσα χρόνια διασφαλίζουν με την εργασία τους τη λειτουργία της επιχείρησης, η εργοδοσία σήμερα είναι γνωστό ότι επιλέγει να ακυρώνει πελάτες, να αρνείται παραγγελίες και να αφήνει εκτός λειτουργίας ολοκαίνουργια μηχανήματα που αγόρασε με τα κέρδη που παρήγαγαν οι εργαζόμενοι. Επιβεβαιώνεται ότι από τη μία οι εργαζόμενοι με την εργασία τους κρατάνε ανοιχτά τα εργοστάσια και από την άλλη το κυνήγι του κέρδους και η ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων της ΕΕ τις οδηγούν στην απαξίωση και το κλείσιμο».

    Διαβάστε επίσης:

    «Μπρα ντε φερ» Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα για τη… Μαρία Μπούρα – Αποκλειστικό παρασκήνιο μιας υπόγειας ρήξης
    Αναλυτές για Alpha Bank: Αναβαθμίζουν τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη της Τράπεζας
    Πιερρακάκης: Ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
     



    ΣΧΟΛΙΑ