• Μετοχές

    Intel: Καθ’ οδόν για τις μεγαλύτερες απώλειες που έχει γράψει τα τελευταία 24 χρόνια

    Intel


    Προς τις μεγαλύτερες απώλειες που έχει γράψει στο ταμπλό τα τελευταία 24 χρόνια οδεύει η Intel, μετά τις αρνητικές προβλέψεις που έδωσε για την ανάπτυξή της και την ανακοίνωση ότι σχεδιάζει να περικόψει 15.000 θέσεις εργασίας, στοιχεία που δείχνουν ότι η εταιρεία κατασκευής chip δεν ήταν καλά προετοιμασμένη για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

    Οι πωλήσεις για το τρέχον τρίμηνο θα είναι από 12,5 έως 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη. Οι αναλυτές προέβλεπαν 14,38 δισ. δολάρια κατά μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Η Intel θα έχει ζημιά 3 σεντς ανά μετοχή, εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων, έναντι εκτιμήσεων για κέρδος 30 σεντς.

    Η Intel είπε, επίσης, ότι σχεδιάζει να περικόψει περισσότερο από το 15% του εργατικού δυναμικού της, που αποτελείται από περίπου 110.000 άτομα. Αναστέλλει επίσης τις πληρωμές μερισμάτων στους μετόχους αρχής γενομένης από το τέταρτο τρίμηνο, πρακτική που θα συνεχίσει έως ότου «βελτιωθούν οι ταμειακές ροές σε σταθερά υψηλότερα επίπεδα».

    Η μετοχή της Intel υποχωρούσε πάνω από 22% στην προσυνεδρίαση σήμερα, Παρασκευή 2 Αυγούστου, αφού έκλεισε στα 29,05 δολάρια στη Νέα Υόρκη. Εάν διατηρηθεί η πτωτική τάση, η εταιρεία θα έχει τις μεγαλύτερες ενδοσυνεδριακές απώλειες που έχει γράψει από τον Σεπτέμβριο του 2000.

    Μέχρι και το χθεσινό κλείσιμο, η εταιρεία κατέγραφε απώλειες 42% μέχρι στιγμής φέτος, σημειώντας τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στον δείκτη ημιαγωγών του Χρηματιστηρίου της Φιλαδέλφειας.

    Κερδίζει έδαφος ο ανταγωνισμός

    Το γεγονός είναι ότι οι ανταγωνιστικές εταιρείες που ειδικεύονται στο AI παίρνουν πελάτες από την Intel.

    Η Nvidia έχει πλέον σε επίπεδο τριμήνου υπερδιπλάσιες πωλήσεις από την εταιρεία που ήταν κάποτε ο βασικός εχθρός της.

    Η Advanced Micro Devices, με την οποία ανταγωνιζόταν κάποτε η Intel, αποτιμάται σήμερα πάνω από τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια από τους επενδυτές και η Taiwan Semiconductor Manufacturing αναγνωρίζεται ευρέως ως η καλύτερη παραγωγή του κλάδου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    Μύκονος: Το εξωπραγματικό ποσό που πήρε τραγουδιστής για 20 λεπτά στη σκηνή

    Τουρκία: Απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο Instagram με απόφαση της κυβέρνησης

    D’Amico International Shipping: Κέρδη 122,9 εκατ. δολ. λόγω Χούθι και Ουκρανίας



    ΣΧΟΛΙΑ