• sports

    Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήθελα να δω ένα θρίλερ τριών σετ

    • NewsRoom
    Στέφανος Τσιτσιπάς

    Στέφανος Τσιτσιπάς


    Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε τον καλύτερό του εαυτό απέναντι στον Τζόκοβιτς, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη. Η προσπάθεια του Ελληνα πρωταθλητή και το μεγάλο πλεονέκτημα που είχε στο δεύτερο σετ δεν είχαν αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Ο «Stef» μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τον μεγάλο αγώνα με τον Τζόκοβιτς. Τόνισε ότι δεν έχει φτάσει ακόμα στο 100% των δυνατοτήτων του και εξέφρασε την στεναχωρια του γιατί δεν πήγε το ματς στο τρίτο σετ.

    Στέφανε δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά όλοι νιώθουμε πολύ υπερήφανοι για την εμφάνιση σου. Ποια είναι η γνώμη σου για το παιχνίδι;

    «Δεν είμαι πολύ χαρούμενος. θα προτιμούσα να χαθεί ο αγώνας στα τρία σετ και να ξέρω ότι έδωσα την μάχη μου. Να χάσω όμως, ενώ ήμουν μπροστά στο σκορ, είναι κάτι που με δυσαρεστεί πάρα πολύ και νιώθω πικραμένος από αυτή την ήττα. Σήμερα ένιωθα ότι ο τρόπος που έπαιζα είναι τελείως διαφορετικός από οποιοδήποτε άλλο ματς έχω παίξει μαζί του. Ηθελα να πω ότι ήμουν πολύ κοντά, αλλά στο τέλος δεν έκανα τη δουλειά. Θα έπρεπε να είχα διαχειριστεί διαφορετικά το παιχνίδι και να μην έδειχνα τέτοια παθητικότητα».

    Τι συνέβη στο δεύτερο σετ και δεν μπόρεσες να το κατακτήσεις;

    «Το σερβίς μου ήταν ο δαίμονάς μου σήμερα και δεν με άφησε να παίξω ελεύθερο και με τον τρόπο που έχω συνηθίσει να παίζω! Μπορεί να έβαζα το πρώτο σερβίς μέσα, αλλά έβλεπα ότι δεν ήταν αρκετά πιεστικό για τον αντίπαλό μου. Ενιωθα ότι ο Τζόκοβιτς είχε μία ευκολία στα σερβίς μου. Πρέπει να δημιουργώ μεγαλύτερη πίεση από το σερβίς μου».

    Ο στόχος δεν ήρθε, αλλά η 8η θέση και ο χαρακτηρισμός πλέον ως Ολυμπιονίκης σε παρηγορεί καθόλου;

    «Έχω μεγαλύτερες βλέψεις από το να μπω στην 8αδα. Είναι ένας πολύ σημαντικός τίτλος, αλλά το όνειρό μου δεν τελειώνει εδώ. Εχω μεγάλες δυνατότητες και δεν έχω φτάσει στο 100% της καριέρας μου. Σήμερα ήταν ένα καλό ματς, σε σχέση με αυτά που έχω παίξει μαζί του. Ο λόγος που απογοητεύτηκα ήταν ότι θα ήθελα να δω ένα θρίλερ τριών σετ, όπου θα γινόταν μάχη. Δεν έγινε, ενώ ήμουν μακριά ένα μόνο πόντο».

    Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο που σε στήριξε;

    «Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στους Ελληνες και στους Κύπριους που ήρθαν να με υποστηρίξουν σήμερα είναι ότι θέλω να τους δώσω όλη την αγάπη. Νιώθω υπερήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι τα αδέρφια μας, είναι μία χώρα που για μένα είναι… ίδια ! Εύχομαι να μπορέσω να κάνω μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον, ώστε να εκπροσωπήσω ακόμα πιο καλά την χώρα μας.»

    Διαβάστε επίσης:

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ώρα του στίβου και η τελευταία ευκαιρία για την Εθνική μπάσκετ

    Τσιτσιπάς: Το να είμαι Έλληνας και να παίζω στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι σαν να τρώω πίτσα στη Ρώμη

    Ο μεγάλος αγώνας Αυστραλία-Ελλάδα με πολλές στοιχηματικές επιλογές από το Πάμε Στοίχημα



    ΣΧΟΛΙΑ