• Business

    Apple: Ξεπέρασε άνετα τις εκτιμήσεις παρά τη μείωση των πωλήσεων στην Κίνα

    • NewsRoom
    Τιμ Κουκ, CEO Apple

    Τιμ Κουκ, CEO της Apple


    Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα της Apple για το τρίτο τρίμηνο της χρήσης της (Απρίλιος-Ιούνιος), με τα συνολικά έσοδα να αυξάνονται κατά 5%.

    Ειδικότερα σε σχέση με τις συναινετικές εκτιμήσεις των αναλυτών σε έρευνα της LSEG, η Apple κατέγραψε κέρδη 1,40 δολάρια ανά μετοχή έναντι πρόβλεψης για 1,35 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα της διαμορφώθηκαν στα 85,78 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης για 84,53 δισ, ενώ το μικτό περιθώριο κέρδους στο 46,3%, έναντι εκτίμησης για 46,1%.

    Η Apple ανέφερε καθαρά έσοδα 21,44 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου, έναντι 19,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περσινή περίοδο .

    Τα έσοδα από το iPhone, τα οποία αντιπροσώπευουν περίπου το 46% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις αν και μειώθηκαν περίπου  1% σε ετήσια βάση, στα 39,29 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

    Η Apple παρουσίασε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στο τμήμα iPad της, το οποίο αυξήθηκε σχεδόν 24% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 7,16 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις. Η Apple κυκλοφόρησε νέα iPad κατά τη διάρκεια του τριμήνου για πρώτη φορά από το 2022, γεγονός που προκάλεσε ένα κύμα αναβαθμίσεων. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδο 6,61 δισ. δολάρια. Ο Cook είπε ότι περίπου οι μισοί από τους αγοραστές iPad δεν είχαν στην κατοχή τους ένα στο παρελθόν, υποδηλώνοντας ότι η αγορά των tablet δεν είναι ακόμη κορεσμένη.

    Το τμήμα Mac της Apple ανέφερε πωλήσεις 7,01 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένες κατά περίπου 2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αν και ελάχιστα πιο μικρές από τις εκτιμήσεις των αναλυτών (7,02 δισ.).

    Οι πωλήσεις Apple Watch, ακουστικών όπως τα Beats ή AirPods και των ηχείων HomePod που αναφέρονται στην ενότητα «ΕίδηWearables, Home και Accessories » μειώθηκαν κατά 2% στα 8,10 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αλλά ήταν μεγαλύτερα των εκτιμήσεων για 7,79 δισ. δολάρια.

    Η επιχείρηση Υπηρεσιών που είναι η πιο σημαντική κατηγορία ανάπτυξης για την Apple σημείωσε πωλήσεις 24,21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένες κατά 14% και συμβαδίζουν με τις προβλέψεις της Apple και τις εκτιμήσεις της LSEG.

    Ωστόσο, οι πωλήσεις της Apple μειώθηκαν κατά 6% στα 14,72 δισεκατομμύρια δολάρια στην ευρύτερη Κίνα, μια περιοχή που περιλαμβάνει επίσης την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ. Η Apple βρίσκεται υπό πίεση στην ηπειρωτική Κίνα καθώς τοπικοί ανταγωνιστές όπως η Huawei εισάγουν ανταγωνιστικά προϊόντα.

    Η Apple δήλωσε ότι δαπάνησε 32 δισεκατομμύρια δολάρια για μερίσματα και επαναγορές μετοχών κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

    Διαβάστε επίσης

    Amazon: Απογοήτευσε με τα έσοδα τριμήνου και τo guidance της

    Snap: Απογοήτευση στους επενδυτές για την αδύναμη καθοδήγηση για το τρέχον τρίμηνο

    Intel: Κόβει το 15% του εργατικού της δυναμικού



    ΣΧΟΛΙΑ