• sports

    Ολυμπιακοί αγώνες: Ασημένιο μετάλλιο για τον Απόστολο Χρήστου στα 200 μέτρα ύπτιο

    • NewsRoom
    Απόστολος Χρήστου

    Απόστολος Χρήστου


    Πρωτοφανής θρίαμβος για τον Απόστολο Χρήστου και την ελληνική κολύμβηση στο Παρίσι!

    Ο Ελληνας αθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο, χαρίζοντας στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της στην κολύμβηση (σε πισίνα).

    Μετά την «πικρή» τέταρτη θέση στα 100μ., ο αθλητής του Παναγιώτη Βελέντζα πέτυχε αυτό που δεν μπορούσε κανένας να φανταστεί, σε ένα αγώνισμα στο οποίο -θεωρητικά δεν ειδικεύεται. Πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στον τελικό με 1:54.82 και έχασε μόνο από τον Ούγγρο Χούμπερτ Κος, που πήρε την πρώτη θέση με 1:54.26.

    «Είναι απίστευτο. Σε τρεις μέρες πήγα από την κόλαση στον παράδεισο. Τεράστια ανατροπή στα συναισθήματά μου. Ήξερα ότι έχω δυνατότητες, μπήκα δυνατά από την αρχή, εκβίασα τη θέση μου, στο τέλος έχασα δυνάμεις αλλά είχα καλή διαφορά και πρόλαβα να πάρω το μετάλλιο. Τα έδωσα όλα για να κάνω την υπέρβαση και ανταμείφθηκα. Δεν μπορώ να το πιστέψω, πάντα στο μυαλό μου είχα τα 100μ., η δουλειά που έκανα όμως κάλυπτε εν μέρει και τα 200μ. Ο προπονητής μού είπε να μπω γρήγορα και να διατηρηθώ δυνατός. Επειδή είχα δυνάμεις έμεινα μπροστά, γιατί ήμουν αρκετά πιο ξεκούραστος από ό,τι συνήθως. Πλέον το 200άρι είναι το αγαπημένο μου», δήλωσε ο Χρήστου φανερά συγκινημένος.

    Διαβάστε επίσης

    Απόστολος Χρήστου: Τα έδωσα όλα, ελπίζω να έκανα τους Έλληνες υπερήφανους

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα «Χάλκινος» ο Τσελίδης



    ΣΧΟΛΙΑ